Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

ACET şi Primăria Suceava, somate de Mediu să refacă drumul dejecţiilor în Parcul Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda de Mediu Suceava a somat, ieri, furnizorul de apă-canal din municipiul Suceava, ACET, precum şi municipalitatea ca până la sfârşitul săptămânii să prezinte soluţia la care recurg pentru ca dejecţiile din locuinţele de pe strada Ştefăniţă Vodă să nu mai fie deversate în Parcul Dendrologic Şipote.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Adriana Iordache, ne-a declarat că ACET „verifică din poartă în poartă” ce sistem de evacuare a apelor uzate are fiecare casă de pe această stradă, iar Primăria Suceava trebuie să înştiinţeze, tot până vineri, fiecare proprietar că trebuie să respecte prevederile din autorizaţia de construcţie, de a deversa apa menajeră în fosă septică. Din evidenţele municipalităţii reiese că toate construcţiile de pe o parte a străzii Ştefăniţă Vodă ar trebui să aibă bazine vidanjabile, deoarece reţeaua de canalizare publică se termină pe strada Luca Arbore.

 

Opţiuni: fose vidanjabile sau conductă privată de canalizare

Concomitent, locatarii vor fi chestionaţi în legătură cu sistemul de evacuare a apelor menajere pe care doresc să-l utilizeze pe viitor, respectiv dacă doresc să meargă în continuare cu fosă septică sau pun mână de la mână şi-şi construiesc o conductă privată de canalizare până în reţeaua oraşului.
„Dacă optează pentru bazine vidanjabile, ACET va blinda evacuările de supraplin. Dacă vor dori să-şi facă o conductă proprie, am discutat deja cu domnul director de la Direcţia Silvică şi vor primi acceptul pentru traversarea parcului Şipote. Vineri vom vedea decizia proprietarilor şi vom avea o situaţie exactă. Tot atunci vom vedea dacă e cazul de o contravenţie”, a precizat Iordache.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu a reamintit că ACET nu are reţea de canalizare în zonă şi prin urmare nu are nici o vină pentru că, până acum, ani în şir dejecţiile de pe această stradă s-au împrăştiat într-un loc cu statut de parc dendrologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ACET şi Primăria Suceava, somate de Mediu să refacă drumul dejecţiilor în Parcul Şipote.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ACET şi Primăria Suceava, somate de Mediu să refacă drumul dejecţiilor în Parcul Şipote5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-au dat aprobari,da?! trimis de
(18 aug 2009, 18:50:44
Cine a dat aprobarile si s-a imbogatit sa plateasca, fara suparare!...
2.   Perforarea reloaded trimis de
(19 aug 2009, 09:50:19
Iata un exemplu de aprobare.Acum doi ani,primarul era in G Enescu cu "inspectarea" lucrarilor la inlocuirea conductelor de termoficare.Era 4 decembrie si oamenii din zona Tosca nu aveau apa calda si caldura.Muncitorii de acolo,deviau o conducta ce trebuia sa ocoleasca un chiosc amplasat aiurea.Primarul spune proprietarului,citez"cine ti-a dat aprobare sa faci asa ceva aici"?Raspuns,citez"dvs,d-le primar"!Dupa plecarea "edilului sef",proprietarul spune,citez" prin altcineva s-a rezolvat situatia cu metode specifice romanului".Stim noi care metode.La fel si in cazul de fata,"s-a luat si s-a dat aprobare",de catre cine?Nu stim,uitati-va la cei care s-au perindat efemer pe la institutiile statului,ce casute,cabanute,conturi si masinute au.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei