Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii vor fi amendaţi cu până la 20.000 lei pentru depăşirea perioadei zilnice de condus

Marţi, 18 August 2009 (13:53:14)

Firmele de transport ar putea plăti amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei dacă şoferul vehiculului depăşeşte perioada maximă zilnică de condus cu două ore sau mai mult, în prezent contravenţia fiind între 2.000 şi 2.500 de lei.

Modificarea va fi operată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), care vrea să schimbe legislaţia cu privire la regulile privind perioadele de conducere şi odihnă ale şoferilor şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora pentru a transpune în legislaţia naţională prevederile europene.

Noul regulament prevede clasificarea încălcărilor legislaţiei în trei categorii, respectiv foarte grave, grave şi minore, se arată într-un proiect de ordonanţă de Guvern, elaborat de MTI.

Astfel, printre contravenţiile considerate foarte grave se află depăşirea perioadei zilnice de conducere cu cel puţin două ore, a celei săptămânale cu peste 14 ore, nerespectarea perioadei minime de odihnă zilnică cu două ore şi 30 de minute sau a celei săptămânale cu nouă ore sau mai mult, care vor fi sancţionate cu amenzi între 6.000 şi 10.000 de lei, dar şi deteriorarea voluntară a tahografului, pentru care amenda este între 10.000 şi 20.000 de lei.

Printre contravenţiile grave se numără depăşirea perioadei zilnice de condus cu un interval cuprins între o oră şi două ore, a celei săptămânale cu o perioadă între patru şi 14 ore, nerespectarea perioadei minime de odihnă zilnică între o oră şi două ore şi jumătate şi a celei săptămânale între trei şi nouă ore, care vor fi amendate cu o sumă cuprinsă între 4.000 şi 8.000 de lei.

La contravenţii minore se încadrează fapte precum depăşirea perioadei zilnice de conducere cu până la o oră, a celei săptămânale cu până la patru ore şi nerespectarea intervalului de odihnă zilnică cu până la oră, a celei săptămânale cu până la trei ore şi neasigurarea hârtiei pentru imprimarea rapoartelor la controlul în trafic.

Pentru acestea cuantumul amenzii este cuprins între 3.000 şi 6.000 de lei.

Contravenţiile pot fi aplicate, după caz, şoferului sau firmei de transport.

În măsura în care contravenţiile referitoare la respectarea timpilor de conducere, odihnă sau pauze sunt constatate în trafic, precum şi în toate celelalte situaţii în care conducătorul auto nu poate dovedi efectuarea pauzelor şi/sau perioadelor minime de odihnă, suplimentar faţă de amendă se va aplica şi sancţiunea imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru continuarea transportului.

În termen de cel mult 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţe, MTI va actualiza normele metodologice privind activitatea de control al respectării perioadelor de conducere, pauzelor şi perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto şi al utilizării aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, aprobate prin ordinul ministrului de resort.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii vor fi amendaţi cu până la 20.000 lei pentru depăşirea perioadei zilnice de condus.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii vor fi amendaţi cu până la 20.000 lei pentru depăşirea perioadei zilnice de condus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei