Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disponibilizări

Reduceri de personal la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape un sfert dintre funcţionarii publici din cadrul Primăriei Suceava vor trebui să îşi caute curând un nou loc de muncă. Măsurile de reorganizare a aparatului propriu de funcţionare a administraţiilor locale, stabilite recent la Buşteni, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii autorităţilor locale, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi vicepremierul Dan Nica, prevăd în primul rând disponibilizări masive.
De exemplu, Primăria Capitalei ar urma să-şi reducă personalul bugetar cu 60%, în vreme ce restul primăriilor vor trebui să îşi redimensioneze numărul de angajaţi în funcţie de numărul de locuitori. Alte primării, precum Arad şi Iaşi, trebuie să îşi reducă schema de personal în aşa fel încât să aibă maxim 500 de angajaţi.
În aceste condiţii, aproximativ 20% din cei 600 de funcţionari publici angajaţi la Primăria Suceava ar urma să devină şomeri, pentru a respecta noile norme impuse de guvernanţi.
În total, la Primăria Suceava figurează pe listele de plată aproape 1200 de angajaţi, dar numai jumătate din ei fac parte efectiv din personalul administrativ, pentru că tot la primărie sunt încadraţi şi cei 400 de asistenţi personali, care nu sunt afectaţi de reducerile de personal, personalul medical din şcoli şi grădiniţe, poliţiştii comunitari şi personal contractual.

 

Restructurări pe toate domeniile de activitate

Propunerile de modificare a Legii finanţelor publice locale urmează să fie prezentate luni în şedinţa coaliţiei de guvernare şi ulterior în Guvern, în funcţie de forma finală a proiectului urmând să fie decise şi măsurile exact de reducere a personalului administrativ din primării.
“La toate primăriile din ţară schema de personal este umflată, dar de multe ori din cauza descentralizării administrative. Chiar acum, recent, au transferat în subordinea primăriei 60 de medici şi asistenţi, din unităţile de învăţământ, fără ca măcar să le asigure baza legală pentru salarizare”, spune Ion Lungu, care va lucra la o schemă de reducere a personalului din subordine.
“Oricum, 60%, cât s-a propus la Primăria Bucureşti, este o exagerare. La nivel local, asta ar însemna o blocare a activităţilor din primărie. Când iei pe total, numărul de personal pare mare, dar aici sunt cuprinşi şi asistenţii personali, poliţiştii comunitari, asistenţa socială, personal din unităţi de învăţământ...De cele mai multe ori descentralizarea a umflat schema de personal a primăriilor, noi şi noi atribuţii revenind acestora, fără a fi asigurat şi cadrul economic necesar”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Restructurarea personalului administrativ din Primăria Suceava va afecta toate domeniile de activitate, de la administrarea pieţelor, îngrijirea spaţiilor verzi şi până la asistenţa socială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reduceri de personal la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 13 voturi
Reduceri de personal la Primăria Suceava3.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La munca trimis de
(18 aug 2009, 13:07:01
Cu 25% din personal se poate lucra foarte bine . S-au adunat prea multe scaune prin primarii , si-au angajat nepotii , fii , fiicele , matusile si tot asa din cativa functionari si-au adunat toata familia . Afara cu ei , traiesc pe spatele contribuabililor , pe taxe si impozite marite , afara , la agricultura cu ei . Cauti secretarul ....e la pescuit , cauti primarul.....e la Metro sau la Iullius Mall , cauti contabilul e la medic sau la dentist si tot asa . Pe timpul lui Ceasca o comuna era condusa de 3 oameni : primarul , secretarul si contabilul iar comuna era o putere economica , CAP , sector agrozootehnic etc iar acum bate vantul iar primariile sunt pline de trantori .
2.   Hm,dle Mannix trimis de
(18 aug 2009, 14:57:07
Am incercat sa-ti scriu o replica la comentariul tau dar nu mi-a reusit,mai incerc o data poate e cu lapte.Cred ca am duce-o greu tare cand ne vom putea plati taxele la un automat ca la banca,sa ne obtinem un act de orice fel fara sa stam la rand ci in ordine la un singur ghiseu,cu un functionar care in loc sa ti se uite in scarba la tine iti zambeste si iti vorbeste frumos,ca si cum ar primi leafa din buzunarul tau,nu ca nu ar fi adevarat si acum acest lucru dar nu e interesant daca nu te umilesti in fata lui si iti ceri scuze ca l-ai deranjat din maretele preocupari de servire a cafelei sau expedierea unui e mail f important unei dne din inalta societate.Dupa ce sterge cu tine pe jos pt ca l-ai deranjat iti va spune sa revii dupa ce vine seful de la o sedinta importanta cu amanta pe langa birou.Ce ai spune daca primaria ar avea un site online in care sa poata fi puse intrebari directe si sa primim si raspuns prompt.De cati angajati ar mai fi nevoie?S-ar putea vedea si rezultate cumva
2.1  RE: Hm,dle Mannix trimis de
(18 aug 2009, 20:16:38
Esti tare ! ai dreptate . Un server si un profesionist IT si vom fi multumiti , dar si economii de cel putin 30.000 lei/luna/primarie . Propunem , votam si scapam de trantorii care dorm pe banii nostrii si cum zici si tu : se mai uita si urat la tine , iti vorbesc urat etc .
3.   Restructurari trimis de
(18 aug 2009, 15:15:47
Domnu Harsovschi,ce ar fi sa restructurati putin numarul patrupedelor de pe strazi?Ati vazut vreodata accident de masina datorat acestor simpatice vietuitoare ocrotite de firfuten asa de dragut?Stiu ca mi-i pun in cap pe toti aparatorii de profesie ai tandrilor catelusi,care atunci cand nu te haituiesc noaptea de pe langa buncare,iti fac un concert in multipla auditie noaptea,sau calci in niste parfum marca dihor,pe care il duci in birou sau in masina,dar nu,noi ca niste buni samariteni ar trebui sa-i dam afara pe batranii din aziluri si sa le facem loc,doar si asa se aloca bani mai multi pt un animalut decat unui batran,sau unui pacient in spital.Ar mai trebui alungati taximetristii din oras sa le faceti loc braconierilor,ar fi bine sa plantati cate un copac in fiecare groapa din strada,sa vedeti ce reampaduriri beton s-ar face.Mai faceti un parc national fara copaci ca ala din centru si galeria s-ar completa in mod fericit cu un festival al trantorilor,pardon,asfaltatori comunali!
4.   ... trimis de
(18 aug 2009, 21:51:36
Toate bune si frumoase de cand cu restructurarile astea.

Dar... eternul "dar"... ce garantii am eu ca cetatean ca vor pleca numai lichelele ? Nici o garantie. Mai mult, din ce am inteles vor pleca adevaratii profesionisti, cei fara de pile, cei care faceau toata treaba si ii tineau in spate pe nepoti, pe politruci, s.a.m.d.

Cu alte cuvinte, unul de teapa lui F... sau C... impreuna cu nemurile lor tot acolo vor ramane.

Aveti impresia ca Lungu va scoate afara pe cei impusi de la PD-L ? Nu cred.

Sau credeti ca vor pleca cei care si-au cumparat o diploma de la Spiru Haret si care freaca menta toata ziua pe la coafor sau vizioneaza filme ? Nici o sansa.

Va pleca tot un amarastean cinstit care a lucrat ca prostu zi lumina ca sa faca si treaba celorlalti.

Curios este de aflat cum va merge treaba dupa noile restructurari.
5.   Reduceri de personal la Primaria Suceava trimis de
(19 aug 2009, 00:49:11
corect . primul care tre sa plece e primarul .
6.   Indeletniciri trimis de
(19 aug 2009, 09:31:39
Ieri 18 08 2009,doua dudui de la primarie,"munceau' de nu-si vedeau capul.Una tinea degetele intr-un bol ptr a i se inmuia pielita de la unghii,pesemne vroia sa-si faca manichiura.Asta,la ora 13 30,alta,venea de la piata cu doua sacose de legume si fructe.Pe banii nostri,ai contribuabililor,"munceau" aceste "doamne".Acestea nu vor pleca acasa,isi permit sa faca ce vor,acasa pleaca cei care nu au nici un "sfant' care sa le protejeze.Asadar d-le primar,degeaba "trambitati' electoral,faceti curatenie in "clanul" celor care intradevar "taie frunze la caini",dupa spusele premierului Boc.Daca va este frica de consecinte,dati-va demisia ptr ca noi intelegem,sunteti "dalmatian",adica "patat".
7.   "Minciunele gustoase" trimis de
(19 aug 2009, 09:37:57
Apropo:sper ca nu o sa trimiteti acasa pe cei de la spatii verzi,oamenii care plivesc pirul dintre lalelele sau "flocinelele" cumparate pe sume umflate.Nu ei devoreaza bugetul cu salariile mari,acestia sunt niste amarati care isi duc traiul de la o zi la alta.Dar,cum acestia nu aduc 'peschesuri",nu aduc ceva comisioane",cu alte cuvinte,nu fac parte din "gasca' increngaturilor,vor pleca."Mare realizare"!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei