Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Sandvişurile cu şuncă ar trebui scoase din dieta copiilor, crescând riscul de cancer intestinal

Părinţii ar trebui să elimine sandvişurile cu şuncă sau cu slănină din alimentaţia copiilor lor, pentru că acestea contribuie la creşterea riscului de dezvoltare a cancerului, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, informează dailymail.co.uk.
Consumul regulat de şuncă, slănina şi alte tipuri de carne procesată creşte riscul de apariţie a cancerului intestinal, potrivit unei fundaţii de caritate britanice, implicată în lupta împotriva cancerului.
Părinţii care le prepară copiilor lor sandvişuri cu şuncă, slănină sau salam le creează micuţilor obişnuinţa de a consuma aceste alimente, care contribuie la creşterea riscului de apariţie a cancerului.
Alternativele considerate sănătoase de către nutriţionişti sunt sandvişurile cu peşte, brânză cu un conţinut scăzut de grăsimi, hummus sau cu carne slabă şi neprocesată, cum este cea de pui.
Specialiştii consideră că, numai în Marea Britanie, aproximativ 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puţin de 70 de grame de carne procesată pe săptămână, echivalentul a trei felii de şuncă.
Această avertizare se aplică acelor tipuri de carne procesată prin afumare sau prin adăugarea de sare sau a altor aditivi. Avertizarea nu se referă la carnea friptă sau prăjită, deşi aceeaşi fundaţie de caritate recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână.
Potrivit acestui studiu, consumul de carne procesată creşte riscul de declanşare a cancerului intestinal cu până la 20%. Consumul de carne procesată poate să contribuie şi la dezvoltarea altor tipuri de cancer - la prostată, pulmonar, stomacal sau esofagian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandvişurile cu şuncă ar trebui scoase din dieta copiilor, crescând riscul de cancer intestinal.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Sandvişurile cu şuncă ar trebui scoase din dieta copiilor, crescând riscul de cancer intestinal3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei