Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

432 de angajaţi din şcolile sucevene au intrat de ieri în şomaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

432 de persoane angajate în şcolile din judeţul Suceava au intrat de ieri în şomaj. Este vorba despre cadre didactice, personal administrativ, personal auxiliar şi nedidactic.
Paznicii, bucătăresele şi angajaţii din internatele şcolilor sunt, potrivit declaraţiilor liderului de sindicatului „Bucovina Rădăuţi” (afiliat la FSLI la nivel naţional), Gheorghe Şorodoc, categoria de personal cel mai puternic afectată de disponibilizări. Urmează apoi personalul didactic suplinitor, din şcolile cu număr redus de elevi, cu precădere din liceele care nu şi-au realizat planul de şcolarizare propus.
Printre şomerii învăţământului sucevean se numără şi nouă cadre didactice titulare pe post, care şi-au pierdut locul de muncă tot din cauza nerealizării planului de şcolarizare din unele şcoli. Problema disponibilizării titularilor nu este definitivă, iar IŞJ şi sindicatele caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei acestei categorii de personal.
„Ei nu vor rămâne fără loc de muncă, se caută soluţii şi cel mai probabil vor fi detaşaţi”, a declarat Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret” din Suceava, sindicat afiliat la FSLI la nivel naţional. Soluţii se vor căuta însă doar pentru nouă oameni, în timp ce restul de 423 de persoane vor intra în şomaj.

 

Nici o şcoală nu va fi desfiinţată

Deciziile de disponibilizare a acestor angajaţi, respectiv de desfiinţare a unor posturi din şcoli, au fost luate ieri, în cadrul unei şedinţe a Consiliul de Administraţie al IŞJ Suceava, după o analiză a situaţiei privind încadrările prezentată de către conducerea fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ.
Constantin Cernica a spus că s-a împotrivit măsurii de a da afară oameni din sistem. „În judeţ nu s-a atins cifra de disponibilizări transmisă de Ministerul Educaţiei, şi anume 713 persoane care să fie date afară, însă nici aceşti oameni nu aş fi vrut să intre în şomaj”, a spus liderul sindical Constantin Cernica. Acesta a mai spus că „deocamdată se poate vorbi despre acest număr de disponibilizări, însă situaţia nu este finală”.
În ceea ce priveşte desfiinţarea de şcoli, din cauza numărului mic de elevi, Cernica a declarat că deocamdată nu se pune problema ca vreo şcoală să fie închisă, iar elevii să fie transferaţi la o altă unitate de învăţământ.
Printr-o notă transmisă la IŞJ de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, din cele 11.868 de posturi din învăţământul sucevean bugetate de la consiliile locale sau de la Consiliul Judeţean s-a primit aprobare pentru finanţarea a 11.155 de posturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 432 de angajaţi din şcolile sucevene au intrat de ieri în şomaj.
 Vizualizări articol: 3940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
432 de angajaţi din şcolile sucevene au intrat de ieri în şomaj4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(18 aug 2009, 11:46:11
Marea majoritate, au votat PDL+PSD, au primit promisiuni si multe altele, in schimb s-au ales fara locuri de munca, salarii mici si multe altele, in concluzie la viitoarele alegeri ar trebui sa iesim la vot 100% sa aratam ca ne pasa de noi in primul rand si sa votam pe cine trebuie.
2.   Pentru dl Cernica trimis de
(18 aug 2009, 13:07:05
De ce nu v-ati debarasat in toamna de aceste partide? Sau daca s-a vazut ca nu v-au dat ce v-au promis de ce nu ati contestat in campania de europarlamentare? De ce d-le Cerlinca nu ati iesit in presa impotriva acelor directori de scoli ce au promovat aceste partide? De ce ati stat ascuns in barlog, si nu ati aparat interesele profesorilor si in ultimul ceas, cand ati avut ocazia? Sau iesiti in presa numai cand va da voie sefii de la ISJ? Voi da la ziar poze cu director de scoala ce facea promovare la europarlamentare. Si ce doriti ca ceilalti oameni sa va apere , daca dvs singuri , profesorii nu doriti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei