Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a spus investitorilor că va tăia cheltuieli fără a majora TVA, dar menţine impozitul minim-surse

Vineri, 31 Iulie 2009 (15:20:39)

Guvernul nu va reuşi să menţină deficitul bugetar la un nivel sub 7% din PIB şi va fi obligat să efectueze noi reduceri de cheltuieli bugetare, încercând să nu majoreze cota unică şi TVA, dar păstrând impozitul minim, conform datelor prezentate investitorilor de premierul Boc şi ministrul Finanţelor

Surse participante la discuţie au declarat agenţiei MEDIAFAX că şeful Guvernului şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, au prezentat reprezentanţilor mediului de afaceri situaţia actuală a economiei, în contextul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, explicând că efectele crizei economice sunt majore, iar Guvernul nu va putea menţine în acest an deficitul bugetar la un nivel de sub 7% din Produsul Intern Brut.

Premierul şi ministrul le-au spus investitorilor că "încearcă" să nu majoreze TVA şi cota unică de impozitare, arătând că Ungaria a ridicat nivelul TVA, dar efectele rezultate au fost negative.

Ei au explicat în acest context utilitatea impozitului minim, susţinând că dacă ar fi dispus de resurse bugetare suficiente, nici nu s-ar fi gândit să introducă această taxă.

"S-a explicat că dacă erau bani, nu ar fi fost introdus acest impozit, dar în condiţiile actuale premierul şi ministrul Finanţelor au cerut să se înţeleagă necesitatea acestui impozit, arătând că firmele nu au falimentat din cauza acestuia şi sugerând că Executivul nu va renunţa deocamdată la taxă", au arătat sursele citate.

Premierul şi ministrul Finanţelor au arătat, potrivit surselor, că Executivul va fi obligat să efectueze reduceri suplimentare de cheltuieli bugetare, încercând în acelaşi timp să asigure condiţii favorabile mediului de afaceri.

Secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan, a declarat agenţiei MEDIAFAX că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a spus reprezentanţilor mediului de afaceri că Guvernul va solicita FMI să accepte pentru 2009 un deficit bugetar de 7% din PIB, în condiţiile unei scăderi economice estimate la 7-8%.

Ţinta de deficit bugetar pentru 2009 este în prezent de 4,6% din PIB.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a spus investitorilor că va tăia cheltuieli fără a majora TVA, dar menţine impozitul minim-surse.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a spus investitorilor că va tăia cheltuieli fără a majora TVA, dar menţine impozitul minim-surse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei