Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul confirmărilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 107, 46 de noi cazuri în perioada 20-26 iulie

Luni, 27 Iulie 2009 (17:14:21)

Institutul National Cantacuzino a confirmat, în perioada 20 - 26 iulie, 46 de situaţii noi de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, astfel că numărul total de cazuri de infecţie înregistrat în România, în două luni de la confirmarea maladiei, a ajuns la 107.

Creşterea numărului de îmbolnăviri din această săptămână este cauzată, în principal, de apariţia a trei focare de infecţie, informează, luni, Ministerul Sănătăţii.

Primul focar - în campusul universitar din judeţul Braşov - s-a caracterizat prin 18 cazuri de îmbolnăvire, fiind vorba de şase români (cinci studenţi şi un profesor) şi de 12 străini (trei din Spania, câte doi din Turcia şi Rusia, câte unul din Austria, Belgia, Croaţia, Grecia şi Portugalia).

Primele două cazuri au fost confirmate în 23 iulie, 11 în 24 iulie şi cinci cazuri în 25 iulie.

Cel de al doilea focar a apărut după ce, în 18 iulie, un grup de români şi străini a intrat în ţară. Din acest grup au fost confirmate şapte cazuri, dintre care trei "de import": unul din Anglia, fiind vorba de o persoană de 30 de ani, caz confirmat în 20 iulie, internată la Institul de Boli Infecţioase "Matei Balş", un altul din Bahamas, o persoană de 26 ani, confirmată în 22 iulie, internată la Constanţa şi cel de-al treilea din SUA, fiind vorba de un copil de doi ani, confirmat în 24 iulie care a fost internat la Iaşi. Totodată, au fost patru cazuri secundare, adică doi contacţi de familie ai cazului venit din Bahamas (prietena şi mama), internate la Constanţa şi alţi doi contacţi de familie ai cazului venit din SUA (mama şi bunica) internate la Iaşi.

Al treilea focar a fost înregistrat în rândul copiilor care au participat la o tabără de vară în Anglia. Ei s-au întors în România, în 23 iulie, atunci fiind înregistrate opt cazuri de îmbolnăvire (fiind vorba de copii cu vârste între 10 şi 14 ani), confirmate în 24 iulie. Dintre aceştia, şapte copii au fost internaţi la Institul "Matei Balş" şi unul a fost izolat la domiciliu.

Au mai fost înregistrate trei cazuri în rândul altor elevi care au fost în tabere diferite din Anglia, dintre care unul la Oxford (de 11 ani cu debut în 14 iulie) şi doi la Cambridge (în vârstă de 11 şi 13 ani cu debut în 14 şi 15 iulie).

De asemenea, alte nouă cazuri "de import" au fost înregistrate. Cinci sunt persoane revenite din Spania, trei dintre acestea fiind internate în Bucureşti şi câte una la Braşov şi la Constanţa), iar câte una au revenit din Austria - pacientul fiind internat la Braşov - şi din Franţa, Grecia şi Olanda, toţi fiind internaţi în Bucureşti.

O altă persoană este internată la Institutul Matei Balş din Capitală, fiind vorba despre un contact de familie al unei persoane care a venit din străinătate şi care fusese confirmată cu o săpătmână în urmă.

Medicii susţin că nu au fost înregistrate forme severe de boală, toţi pacienţii primind tratament cu medicamente antivirale specifice.

Raportul prezentat luni de Ministerul Sănătăţii cuprinde şi cazurile care au fost făcute publice în 21, 24 şi 25 iulie, potrivit sursei citate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul confirmărilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 107, 46 de noi cazuri în perioada 20-26 iulie.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul confirmărilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 107, 46 de noi cazuri în perioada 20-26 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei