Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Andronescu nu a respectat termenul asumat pentru prezentarea legilor privind educaţia

Luni, 27 Iulie 2009 (17:15:40)

Premierul Emil Boc i-a reproşat, luni, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, faptul că nu a respectat termenul de două luni, asumat în aprilie, pentru dezbaterea şi prezentarea pachetului de legi din domeniul educaţiei.

"Am promis că vom dezbate în maxim două luni şi doamna ministru va veni cu pachetul de legi pentru prezentare. Suntem la sfârşit de iulie şi suntem la acelaşi nivel al discuţiilor. Am fost elegant, am tot dat termene, am solicitat în Guvern, nu se întâmplă nimic în Educaţie. Trebuie luate decizii", a declarat Emil Boc.

El afirmase că, în luna aprilie, discutase cu ministrul Ecaterina Andronescu despre pachetul legilor pe educaţie, aceasta promiţând că îl va prezenta în două luni opiniei publice.

"Dacă pentru partenerii noştri problemele educaţiei nu reprezintă o prioritate, vreau să le spun că pentru PDL acestea reprezintă", a mai spus premierul. El a mai menţionat că "problema Spiru Haret" nu este singulară, "acest simptom putând să apară oriunde în învăţământul românesc".

De asemenea, el le-a solicitat miniştrilor educaţiei şi finanţelor, Ecaterina Andronescu şi Gheorghe Pogea, efectuarea unor analize de oportunitate a investiţiilor în domeniul educaţiei, arătând că, în urma vizitelor efectuate în teritoriu, a constat că, "prin politica iresponsabilă a guvernului anterior s-au deschis 4000 de şantiere de şcoli, administraţiile locale având, astfel, datorii totale de peste 1 miliard de euro".

"Trebuie să stăm cu ministrul Educaţiei şi cu cel al Finanţelor la masă şi să luăm decizii foarte ferme: acolo unde se justifică investiţii din punct de vedere al oportunităţii şcolare şi eficienţei academice, trebuie continuate. Acolo unde sunt lucrări aproape de finalizare, sau chiar terminate, trebuie să facem un efort pentru a găsi resurse, inclusiv prin negocieri cu FMI şi CE", a mai spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joia trecută, că ministrul Andronescu face compromisuri inadmisibile în reforma educaţiei din interese electorale, iar sindicatele sunt elementul pricipal de blocaj al procesului de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ.

"Blocajul în reforma educaţiei este o responsabilitate egal împărţită între sindicate şi oameni politici. Sindicatele sunt elementul major de blocaj în adoptarea reformelor Miclea şi de asemenea, oameni politici, inclusiv doamna Andronescu, din dorinţa de a nu deranja bazinul electoral al partidului, ezită şi face compromisuri inadmisibile în raport cu situaţia grea în care se află sistemul de educaţie din România", a spus Băsescu.

El a spus că martea problemă a educaţiei rămâne reforma curiculară. "Am convingerea că şi aici, actualul ministru al Educaţiei împreună cu sindicatele vor face să eşueze angajamentul pe care doamna Andronescu şi l-a luat în faţa mea, acela de a face reforma curiculară pentru anul de învăţământ 2009 - 2010 şi că nu vor mai învăţa copiii 12,13, 14 materii, ceea ce este un abuz inimaginabil, pentru a crea catedre, locuri de muncă pentru clientelă dar şi pentru dacsăli nepregătiţi", a spus şeful statului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Andronescu nu a respectat termenul asumat pentru prezentarea legilor privind educaţia.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Andronescu nu a respectat termenul asumat pentru prezentarea legilor privind educaţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei