Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Invazie

Peste 2500 de câini, ridicaţi anual de pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii se confruntă cu o adevărată invazie de câini vagabonzi, iar eforturile de a restrânge numărul celor care hoinăresc pe străzi, spre teama unora, par lipsite de eficienţă.
Conform rapoartelor lunare de activitate a celor două echipe de hingheri, care prind şi duc la adăpostul din Lunca Sucevei câinii vagabonzi din oraş, numai în primele şase luni ale anului au fost prinse peste 1600 de patrupede.
În fiecare lună sunt ridicaţi între 200 şi 300 de câini, din toate cartierele Sucevei, ceea ce ar însemna că într-un an, numărul câinilor vagabonzi luaţi de pe stradă este de peste 2500 de exemplare.
Cu toate acestea, haitele de câini continuă să-i terorizeze pe o parte din suceveni, care, de teamă pentru ei şi copiii sau nepoţii lor, sună aproape zilnic la Primărie, să ceară ajutor la prinderea acestora.
“Avem o mulţime de solicitări să trimitem echipele de prindere a câinilor vagabonzi. Abia reuşim să facem faţă reclamaţiilor venite din partea populaţiei, mai ales că încercăm în primul rând să prindem câinii agresivi, care fac probleme oamenilor. E o sarcină dificilă, iar pentru a avea rezultate şi mai bune, de săptămâna asta o echipă va lucra doar pe timp de noapte, când câinii dorm mai mulţi la un loc”, a spus viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.
Numărul mare al câinilor adunaţi de pe străzi este demonstrat şi de faptul că adăpostul din lunca Sucevei este de acum neîncăpător, peste 1500 de exemplare fiind captive în ţarcurile amenajate de municipalitate.

 

Dubiţe încărcate cu câini vagabonzi

Situaţia câinilor vagabonzi din Suceava pare o problemă fără rezolvare, în condiţiile în care rata de înmulţire a acestora este destul de mare, iar la menţinerea unui număr mare pe străzi contribuie din plin maşinile încărcate cu asemenea animale, care sunt descărcate cu precădere în cartiere precum Burdujeni, Obcini şi Iţcani.
“Primim lunar reclamaţii de la oameni care spun că au văzut dubiţe încărcate cu câini vagabonzi, descărcate la noi pe străzi. Din păcate, la nici una din aceste reclamaţii nu ne-a fost dat şi un număr de înmatriculare, să-i putem depista pe cei vinovaţi”, a adăugat Lucian Harşovschi.
Cum eutanasierea câinilor vagabonzi nu este permisă prin lege, în aceste condiţii, singura strategie privind reducerea câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei este prinderea a cât mai mulţi dintre ei, în paralel cu campanii de sterilizare, efectele fiind aşteptate în timp.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2500 de câini, ridicaţi anual de pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Peste 2500 de câini, ridicaţi anual de pe străzile Sucevei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutii cu cas la gura trimis de
(27 iul 2009, 20:50:41
Harsovschi ar trebui sa stie, din moment ce a studiat din greu comportamentul cainilor ("cainii dorm noaptea mai multi la un loc" etc), ca doar strangerea lor de pe strazi nu e deloc o solutie (si ar fi bine sa nu va laudati cu "rezultatele" acestei operatiuni pentru ca nu trateaza cauza ci doar efectele de suprafata). Fara bani bagati in sterilizari masive si pedepse aspre aplicate celor care aduc in oras cainii, totul este degeaba. UNU: banii ptr. sterilizari si solutii civilizate putem presupune unde se duc. DOI: mie nu-mi vine sa cred ca nu se pot prinde cei care aduc cainii in oras, cred doar ca nu exista interes real ptr. asta. De ce? Simplu. E nevoie de un motiv ca din banii publici, pe hartie, sa existe fonduri ptr. asa ceva. Si ne intoarcem la punctul UNU. Deci Harsovschi e ca tot omu' care se afla in treaba in momentul asta si nu vrea cu adevarat sa rezolve o problema ci doar pluteste in deriva (sau nu) la suprafata ei. Sa auzim de bine.
1.1  RE: Solutii cu cas la gura trimis de
(27 iul 2009, 21:10:21
1.Dimineata daca treci prin cartierul Burdujeni la iesirea spre Salcea,te "crucesti".Haite de caini te inconjoara iar saracii oameni nu stiu cum sa-i ocoleasca si sa dispara din raza lor de actiune.Eu eram in masina,am oprit am coborat,am injurat institutia primariei si am alungat haita de caini.Cred ca erau peste 25-30 de exemplare infometate.Cred ca cei care ar trebui sa se ocupe cu astfel de activitati de "curatare" a strazilor de astfel de "jivine",ar trebui demisi imediat.Intrucat isi iau salariile din banii publici,acesti indivizi ce se fac ca lucreaza in folosul comunitatii,ne sfideaza,sau mai exact "ne fura".Cum,o sa spuneti?Uite asa,luandu-si salariile fara sa faca nimic util comunitatii.Asadar d-le viceprimar,puneti oamenii sa-si faca "treaba", cum ii place d-lui Lungu sa spuna"pentru un oras mai curat,european".Altfel,o sa filmez si o sa trimit tuturor televiziunilor interesate si in presa scrisa,imagini si filmulete cu astfel de "jivine".
1.2  RE: Solutii cu cas la gura trimis de
(27 iul 2009, 22:05:13
supervizor, jivina e ma-ta! aia sunt caini vagabonzi, care nu-s deloc fericiti de situatia lor. un caine vagabond intai latra, iar daca arunci cu piatra in ei sau ii fugaresti te pot musca ptr ca ii provoci. incearca sa le vorbesti frumos si probabil te vor lasa in pace, sau... arunca-le ceva de mancare, iti vor fi recunoscatori, iar a doua oara cand te vor vedea, vor da din coada.

dar... ce sa-ti explic eu tie, neaderthalianule?
1.3  RE: Solutii cu cas la gura trimis de
(28 iul 2009, 09:05:17
Nu tineam neaparat sa-ti raspund,nu meriti bagat in seama.Sigur ca ai dreptate cand spui ca aceste animale sunt ale "strazii",dar cand te incoltesc atatea "jivine" si mai ai si un copil de mana,tare ma tem ca am dreptate.Cat despre cuvintele pe care le folosesti in vocabularul tau de "zi cu zi",consider ca esti un "derbedeu" de Suceava unul dintre cei clasati in "Atlasul de mitocanie urbana" la capitolul "trepadusii de cartier".Daca mai exista neuroni in "tatarcuta" ta,foloseste-icum se cuvine si nu mai jigni pe altii.Aceasta a fost o replica,intrucat m-ai provocat.Spune-le parintilor sa nu-ti mai plateasca internetul,esti "varza",cautati de lucru pe undeva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei