Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Discuţiile cu FMI şi cu CE, axate pe deficit, garanţii guvernamentale, profitul reinvestit

Luni, 27 Iulie 2009 (16:23:58)

Premierul Emil Boc a declarat luni că discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai FMI vor viza deficitul, majorarea deficitului pentru infrastructură, precum şi neimpozitarea profitului reinvestit.

"Noi am discutat următoarele lucruri, ca priorităţi pe baza analizei Guvernului, pentru discuţiile cu FMI. Priorităţile noastre sunt legate de deficit, de majorarea deficitului pe componenta infrastructură, pentru că în condiţiile în care nu avem creştere economică de 8%, ci avem scădere economică, în condiţiile în care ceilalţi ne-au lăsat cu deficit de 5,4, pe fond de criză şi de cădere economică, trebuie pe componenta infrastructurii să ai o soluţie financiară pentru a putea finanţa lucrările care modernizează România şi menţin locurile de muncă", a declarat primul ministru.

El a adăugat şi alte teme care vor fi dezbătute în cadrul întâlnirilor cu specialiştii Comisiei Europene şi FMI, printre care majorarea plafonului de garanţii guvernamentale, astfel încât după mecanismul utilizat în programele Prima Casă şi Primul Siloz să poată susţine şi alte domenii strategice ale economiei naţionale şi neimpozitarea profitului reinvestit, un obiectiv clar al Guvernului.

"Nu am discutat acest lucru", a fost răspunsul premierului la o întrebare privind eventualitatea discutării diminuării salariilor din sectorul bugetar.

Premierul Emil Boc a desemnat, luni, în şedinţa coaliţiei, o echipă pentru discuţiile cu FMI şi CE, care are mandat de principiu să abordeze temele legate de plafonul garanţiilor guvernamentale, resursele pentru investiţii, neimpozitarea profitului reinvestit şi problema deficitului bugetar.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că echipa desemnată de Emil Boc îi are în componenţă, de la PDL, pe Gheorghe Pogea, Adriean Videanu şi Radu Berceanu, şi pe Dan Nica, Constantin Niţă şi Marian Sârbu, de la PSD.

Flutur precizat că s-a dat un mandat de principiu echipei care va participa la discuţiile cu FMI şi cu reprezentanţii CE, astfel încât să se abordeze următoarele patru teme: plafonul garanţiilor guvernamentale, resursele pentru investişţii, neimpozitarea profitului reinvestit şi problema deficitului bugetar.

Flutur a mai arătat că la şedinţa coaliţiei de luni o parte dintre colegii de la PSD nu au fost prezenţi, fiind în concediu. El a precizat că de la PSD a fost prezent vicepremierul Dan Nica, iar din partea PDL au luat parte la şedinţă premierul Emil Boc şi echipa care participă frecvent.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Discuţiile cu FMI şi cu CE, axate pe deficit, garanţii guvernamentale, profitul reinvestit.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Discuţiile cu FMI şi cu CE, axate pe deficit, garanţii guvernamentale, profitul reinvestit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei