Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: PDL cere PSD ca miniştrii despre care există întrebări să fie chemaţi mai întâi la coaliţie

Luni, 27 Iulie 2009 (13:10:14)

PDL a cerut, luni, ca PSD să respecte principiul din Protocolul de funcţionare al coaliţiei, potrivit căruia orice ministru asupra căruia planează semne de întrebare să fie mai întâi chemat în faţa coaliţiei, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Flutur a arătat că este treaba PSD dacă are o altă strategie sau "înţelegeri" cu PNL (în cazul Udrea, n.r.), subliniind însă că PDL consideră că un ministru trebuie să dea explicaţii în primul rând în faţa coaliţiei, potrivit Protocolului de colaborare dintre PSD şi PDL.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii liderilor coaliţiei s-a discutat despre comisia de anchetă în cazul Udrea, Flutur a precizat: "S-a discutat despre ceea ce se întâmplă azi pe scena politică legat de aceste comisii. Punctul de vedere al PDL a fost foarte clar: nu avem nici un fel de problemă în a se înfiinţa comisii, dar trebuie să respectăm prorocolul şi parteneriatul pe care noi l-am semnat cu PSD".

Flutur a arătat că PDL consideră că, aşa cum este prevăzut în Protocolul de funcţionare a coaliţiei, orice ministru trebuie invitat sau chemat la coaliţie, mai întâi, pentru a da lămuriri asupra unor probleme şi semne de întrebare care apar.

"Acest protocol trebuie respectat pentru fiecare partid. Credem că aşa este corect să se procedeze. Dacă PSD are o altă strategie, alte înţelegeri cu PNL, este problema domniilor lor, însă noi socotim că, instituţional, trebuie să respectăm parteneriatul încheiat în faţa românilor", a adăugat Flutur.

El a explicat că există o procedură pe care PSD şi PDL şi-au însuşit-o când au "pornit împreună la drum".

Flutur a arătat că discuţia din coaliţie a fost una de principiu şi nu a privit un ministru sau altul

"Discuţia a fost de principiu, nu despre un ministru sau altul. Miniştrii trebuie să dea lămuriri în faţa coaliţiei, indiferent din ce partid fac parte. Am cerut respectarea acestui principiu trecut în Parteneriatul pentru România. Acest principiu trebuia aplicat dintotdeauna şi noi a cerut de fiecare dată aplicarea lui", a mai spus Flutur.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea sa este de acord cu înfiinţarea comisiei de anchetă parlametară în cazul ministrul Turismului, Elena Udrea, el făcând o paralelă cu cazul Ridzi şi apreciind că la situaţii egale se impun soluţii egale.

"În ceea ce priveşte propunerea privind comisia de anchetă pentru ministrul Turismului, credem că la situaţii egale sunt soluţii egale. Atunci unde se ridică semne de întrebare, sunt suspiciuni legate de cheltuieli în neregulă, vom spune că trebuie făcută investigaţia necesară", a declarat Duvăz, după şedinţa BPN.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, după şedinţa BPN, că nu se simte la putere şi că, în consecinţă, poate să facă front comun cu oricine, inclusiv cu opoziţia, referindu-se astfel la decizia PSD de a fi de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul Udrea.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: PDL cere PSD ca miniştrii despre care există întrebări să fie chemaţi mai întâi la coaliţie.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur: PDL cere PSD ca miniştrii despre care există întrebări să fie chemaţi mai întâi la coaliţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei