Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic al ministrului Andronescu

Duminică, 19 Iulie 2009 (14:36:31)

Liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră, Viorel Hrebenciuc, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema retragerii sprijinului politic de care beneficiază ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Hrebenciuc a arătat că Andronescu a făcut greşeala de a nu informa în prealabil Biroul Permanent al PSD în privinţa proiectului de Ordonanţă referitor la Universitatea "Spiru Haret", dar a arătat că informarea va avea loc luni.

Potrivit lui Hrebenciuc, nu au existat în PSD discuţii privind retragerea sprijinului politic în ceea ce o priveşte pe Andronescu, el precizând, totodată, că nu se va lua în calcul "prea repede" nici o eventuală remaniere.

"Doamna Ecaterina Andronescu a făcut o singură greşeală: faptul că nu a informat în prelabil Biroul Permanent cu privire la decizia pe care voia să o ia (cu privire la Universitatea «Spiru Haret», n.r.) Se va întâmpla acest lucru luni, astfel încât totul va reintra în normal din punctul meu de vedere", a spus Hrebenciuc.

El a arătat că studenţii care au urmat cursurile la ID nu sunt vinovaţi, afirmând că pentru aceşti trebuie identificate soluţii care să satisfacă efortul pe care l-au făcut.

Hrebenciuc a arătat că vina pentru situaţia creată este a miniştrilor care au precedat-o pe Ecaterina Andronescu, care ar fi trebuie să controleze strict cifrele de şcolarizare pentru universităţile particulare.

Hrebenciuc a arătat că de aceea s-a ajuns la situaţia din acest moment, despre care a apreciat că nu mai poate continua, dar a subliniat că studenţii care au urmat aceste cursuri nu au nicio vină şi că nu ei trebuie pedepsiţi.

Hrebenciuc a precizat că luni în cadrul BPN al PSD se va identifica o soluţie care să satisfacă toate părţile implicate în discuţie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, joi, că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

Absolvenţii programelor de studii şi de la formele de învăţământ neautorizate vor putea să-şi valideze diplomele într-o perioadă de cinci ani, dacă promovează un examen de selecţie şi dacă susţin şi promovează examenul de licenţă într-o universitate cu programul de studii acreditat şi evaluat cu calificativul "grad ridicat de încredere".

Surse din PSD au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liderul PSD, Mircea Geoană, ar fi nemulţumit de prestaţia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ar fi pus PSD în situaţii "delicate" atât în cazul "Spiru Haret", dar şi în cazul subiectelor de la teza unică.

Potrivit surselor citate, nemulţumirile de la vârful PSD ar privi faptul că ministrul Andronescu nu a informat conducerea partidului în ceea ce priveşte proiectul de ordonanţă privind absolvenţii Universităţii "Spiru Haret", dar şi scandalurile în care a fost implicat ministerul în privinţa subiectelor de la teza unică şi care s-au reflectat, implicit, asupra imaginii PSD.

Sursele respective au precizat că nemulţumirile existente la vârful PSD faţă de prestaţia ministrului Ecaterina Andronescu nu ar conduce, implicit, "în acest moment", la o "decizie formală, pregătită şi negociată" care "ar fi pe cale să intre într-un for de validare" al partidului, care să privească o eventuală retragere a spijinului politic în privinţa ministrului Andronescu.

Sursele citate au menţionat că va exista o discuţie pe marginea cazului "Spiru Haret" într-un for de conducere al PSD, care ar putea fi convocat duminică sau luni (BPN, n.r.), dar au apreciat că, în opinia lor, nu se va ajunge la o măsură radicală, cum ar fi retragerea spijinului politic, cel puţin nu în legătură cu acest subiect şi nu în acest moment.

Potrivit aceloraşi surse, cazul "Spiru Haret" şi prestaţia ministrului în legătură cu acesta, dar şi prestaţia sa, în general, comportă, pentru PSD, în ansamblu, şi pentru Mircea Geoană, în calitatea sa de candidat la prezidenţiale, o latură electorală evidentă.

Andronescu a declarat, vineri seară, la Iaşi, că va prezenta proiectul de ordonanţă privind Universitatea "Spiru Haret" în şedinţa Biroului Permanent al PSD de săptămâna viitoare.

"Am iniţiat proiectul care priveşte Universitatea «Spiru Haret» şi îl voi prezenta în şedinţa Biroului Permanent al PSD de săptămâna viitoare", a afirmat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că nu ştie de unde au apărut "zvonurile" privind o eventuală retragere a sprijinului politic.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic al ministrului Andronescu.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic al ministrului Andronescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei