Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

15% dintre dascălii candidaţi, repetenţi la titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca în fiecare an, la examenul de titularizare există repetenţi. Şi în acest an, dascăli care au concurat pentru obţinerea unui post de titular la catedră într-o şcoală din judeţul Suceava au obţinut rezultate nu numai sub nota minimă de promovare a examenului, şi anume şapte, ci au luat note mult mai mici, sub cinci, iar unii dintre ei au reuşit „performanţa” să obţină doar câteva sutimi peste punctul din oficiu.

 

Câteva sutimi peste punctul din oficiu

246 de dascăli, din cei 1.561 de candidaţi care au s-au prezentat la examen, au obţinut rezultate sub nota cinci la titularizare.
Mai mulţi decât dascălii repetenţi sunt însă cei care au promovat examenul de titularizare din acest an. Este vorba despre cele 631 de cadre didactice care au obţinut note de la şapte în sus, şi teoretic au promovat examenul. Teoretic, pentru că aproape jumătate dintre aceştia nu vor obţine însă şi un post de titular în vreo şcoală din judeţ, aceasta pentru că numărul catedrelor cu o viabilitate mai mare de patru ani este de doar 355. Aşadar, la catedră, cu statut de titular, vor ajunge aproximativ jumătate din cei cu rezultate de promovare la examen, şi anume aceia care au obţinut cele mai bune note.
684 de cadre didactice prezente la titularizare au luat note cuprinse între cinci şi şapte.

 

Profesorii care au copiat la examen, fără posturi timp de un an

Rezultatele la examen au fost afişate ieri după-amiază la sediul Inspectoratului Şcolar, dar şi la centrele în care a avut loc testarea candidaţilor. De ieri, imediat după afişarea rezultatelor, şi până duminică, se vor înregistra contestaţiile celor nemulţumiţi de nota obţinută, urmând ca pe 20 iulie să se afişeze rezultatele finale ale concursului.
Şapte dascăli suceveni au fost prinşi copiind la examen şi au pierdut şansa de a se titulariza în acest an. Mai mult, potrivit declaraţiilor secretarului de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării Adriana Pană, „persoanele care au fost prinse copiind în cadrul examenului de titularizare nu vor mai avea dreptul de a preda pentru cel puţin un an. Mai mult decât atât, trebuie să precizez faptul că vorbim nu numai de un examen de tilularizare, ci vorbim aici şi de posturi de suplinire, detaşare. Prin urmare, persoanele care au fost eliminate din examen şi-au ratat pentru acest an orice şansă de a profesa în învăţământ", a explicat Adriana Pană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15% dintre dascălii candidaţi, repetenţi la titularizare.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
15% dintre dascălii candidaţi, repetenţi la titularizare3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Titlul articolului trimis de
(18 iul 2009, 17:44:13
Ati gresit titlul. Cei care au dat examen nu sunt ,,dascali", ci doar niste candidati, niste persoane care au participat la un examen, in conformitate cu pregatirea pe care le-o ofera facultatile actuale.
2.   Ha ha ha trimis de
(18 iul 2009, 18:02:17
unde esti IREALule ? astia sunt ai tai care au cumparat stiinta pe care o preda USV la punga sau la kil . Iti dau eu exemple insa e prea rusinos , o mare licentiata in LITERE care nu stie sa scrie gramatical .....fosta mare carturara la Iaslovat.....indiciu
3.   Titularizare trimis de
(18 iul 2009, 19:16:15
Adelo, din pacate te contrazic.Si eu am participat la concurs si sunt dascal (suplinitor calificat) , titular de anul asta.Iar pentru Mannix, sa stii ca mai vin si de la Iasi (absolventi). In ceea ce priveste licentiata de la Iaslovat, asta e, fiecare padure cu uscaturile ei.
4.   Pt. VANDELAZ trimis de
(19 iul 2009, 18:43:18
Foarte curajos sa firmi ca ai participat la titularizare! Asta inseamna ce te decupezi din marea masa a... licentiatilor si ca ai serioase motive de mandrie, care nu ma preocupa acum.
4.1  RE: Pt. VANDELAZ trimis de
(19 iul 2009, 23:15:57
Tu de fapt doresti ceva (Adela) sau doar postezi ca sa te aflii in treaba? Daca ai vreo treaba cu invatamantul ok,daca nu ai gresit postarea. Adica, pe intelesul tau, ai postat la articolul care nu trebuia. Intelegi acuma?
5.   VANDELAZ trimis de
(20 iul 2009, 13:37:36
Tu te aflii in treaba daca nu ai gresit postarea... Adica pe intelesul tau acuma, dle... titular: de unde stiai, de sambata, ca vei fi titular?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei