Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grav

Dosar cu acuzaţii de şantaj la adresa fostului şef al Poliţiei Fălticeni, ţinut ascuns

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neregulile de la Poliţia municipiului Fălticeni, de pe perioada când unitatea era condusă de comisarul şef Eugen Rotaru, ies la iveală una după alta.
După ce un poliţist de la această structură a ajuns să fie cercetat pentru măsluirea mai multor dosare penale, mai nou am aflat de un caz ce pune multe semne de întrebare: un dosar penal care vizează acuzaţii de şantaj la adresa comisarului şef Rotaru a fost ţinut ascuns luni de zile, ajungând abia de puţină vreme pe masa procurorilor.

 

Reclamanta din acest dosar este o anume Aurica Petianu, în vârstă de 60 de ani. Femeia avea în îngrijire o nepoată şi, în urma unei anchete a Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Fălticeni, s-a stabilit că aceasta nu-i asigură fetei condiţiile necesare creşterii. Prin urmare, nepoata i-a fost luată şi dată în asistenţă maternală unei persoane din comuna Buneşti.
Aurica Petianu nu a suportat decizia şi a început să facă scandal la primărie, la şefa Serviciului de Asistenţă Socială, Elena Rotaru, soţia comisarului şef Eugen Rotaru, la acea vreme comandantul poliţiei locale.
Conform variantei susţinută de reclamantă, comisarul şef s-ar fi întâlnit cu ea şi ar fi atenţionat-o să-şi vadă de treabă şi să nu mai facă scandal la biroul soţiei sale, în caz contrar urmând a avea mari probleme, deoarece a încasat fără drept ajutor social pe mai multe luni şi ar putea răspunde în faţa legii.
La începutul lunii ianuarie a acestui an, Aurica Petianu a înregistrat o plângere la Poliţia comunei Buneşti, în care, alături de alte persoane, aducea acuzaţii de şantaj comisarului şef Rotaru.

 

Rotaru spune că şeful de post de la Buneşti a ţinut ascuns dosarul

Ofiţerul acuzat, ajuns între timp şef al Poliţiei municipiului Rădăuţi, după ce, în urma unei dispoziţii a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a făcut rocada cu comisarul şef Ioan Crap, spune că nu a avut idee de aceste acuzaţii până în urmă cu aproximativ două săptămâni.
„Şeful de post al comunei Buneşti, agentul şef Gheorghe Ungureanu, nu a raportat nimic despre aceste acuzaţii. Dacă ar fi anunţat, dosarul era trimis imediat la parchet, poliţia nu avea ce să cerceteze într-un caz de acest gen. Acum două săptămâni, când la Buneşti s-a schimbat şeful de post, am fost anunţat şi eu de existenţa acestor acuzaţii la adresa mea şi a soţiei mele”, ne-a declarat Eugen Rotaru.
Acesta nu-şi explică de ce subalternul de la Buneşti nu i-a spus nimic de acest dosar, lui ori măcar primului şef pe odine ierarhică, de la Poliţia Rurală Fălticeni.
„Acele acuzaţii sunt nişte aberaţii, eu nici măcar nu am vorbit vreodată cu acea femeie şi cercetările vor demonstra că nu am nici o vină. Nu am nimic împotriva cercetării, întrebaţi-l pe şeful de post de ce nu a spus nimic, nu avea nici un motiv să îi fie frică”, a continuat Rotaru.

 

Cine minte?

Dacă lucrurile stau într-adevăr aşa cum spune fostul şef al Poliţiei municipiului Fălticeni, ori dacă din contră acesta ştia de acest dosar şi l-a ţinut ascuns, rămâne să stabilească organele abilitate, care pot verifica în acte dacă şeful de post de la Buneşti a înaintat mai departe dosarul, conform procedurilor.
Contactat telefonic, agentul şef Gheorghe Ungureanu a susţinut că nu a ascuns nici un moment dosarul penal, ci l-a înaintat imediat, pe linie ierarhică, Biroului Poliţiei Rurale Fălticeni, ceea ce ar însemna că şeful poliţiei ar fi trebuit să ştie imediat de el.
În momentul de faţă, dosarul în cauză este înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, aici fiind cercetate toate dosarele care vizează acuzaţii la adresa ofiţerilor de poliţie.

 

Dosare penale măsluite în serie

Poliţia municipiului Fălticeni se află deja în mijlocul unui scandal, cu privire la mai multe dosare penale soluţionate în mod suspect.
La mijlocul acestei săptămâni, într-un prim dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri fălticenean Nicolae Mitocaru, conform rechizitoriului acesta urcându-se băut la volanul unei maşini neînmatriculate şi provocând un accident rutier.
Iniţial, omul de afaceri primise o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, într-un dosar instrumentat de agentul şef Vasile Calbău, din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni. Omul legii ar fi ignorat evidenţele din acest caz şi ar fi încercat să-l scoată basma curată pe Mitocaru, şi în cazul său fiind aşteptată o soluţie de trimitere în judecată.
Acesta mai este cercetat în alte nouă dosare penale în care există suspiciuni de ascundere a adevărului, posibil şi în complicitate cu un ofiţer din structura de conducere a Poliţiei municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar cu acuzaţii de şantaj la adresa fostului şef al Poliţiei Fălticeni, ţinut ascuns .
 Vizualizări articol: 3948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 11 voturi
Dosar cu acuzaţii de şantaj la adresa fostului şef al Poliţiei Fălticeni, ţinut ascuns3.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ziarul mafiei trimis de
(18 iul 2009, 16:08:04
Acest ziar scrie articole numai la comanda mafie din Suceava, cand li se cere sa arate ce fac finantatorii lor , te mint si spun ca o sa scrie si dupa lung timp vezi ca de fapt sunt niste mincinosi ce traiesc din spaga crimei organizate a Sucevei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei