Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sămânţă de scandal

Primarul Olărean a intrat în conflict şi cu actualul viceprimar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă a existat o scurtă perioadă de „acalmie” în primăria rădăuţeană, după instalarea celui de-al treilea viceprimar din „domnia” primarului ales în iunie 2008, se pare că aceasta s-a încheiat. Conflictul mocnit dintre viceprimarul Simion Sticleţ şi primarul Aurel Olărean a dat „în foc” joi după-amiază, la o conferinţă de presă organizată de Olărean la sediul administraţiei locale. Totul a pornit în momentul când vicele Sticleţ a intrat în sala în care se desfăşura conferinţa, lucru care nu i-a convenit primarului. După ce Olărean i-a aruncat câteva cuvinte acide lui Sticleţ, apropo de prezenţa sa la conferinţă, Sticleţ i-a replicat cu tact, situaţie care l-a „aprins” şi mai tare pe primar. În timpul conferinţei Sticleţ a mai fost victima unor „săgeţi otrăvite” lansate de edilul şef, însă de fiecare dată viceprimarul a păstrat un ton politicos. La finalul întrunirii, care vizase o nouă situaţie de criză între Primărie şi SC Servicii Comunale SA, mai exact întreruperea furnizării gazului metan, viceprimarul a afirmat că pentru dezamorsarea acestei situaţii e nevoie de mai multă înţelegere de ambele părţi, însă a fost din nou ironizat de Olărean.
Sticleţ a precizat că nu are nimic personal cu directorul de la SC Servicii Comunale, „nu are rost să ne ascundem după degete în conflictul Olărean-Tătar” şi că primarul „nu ştie să lucreze în echipă”. Conflictul „la vedere” dintre primar şi viceprimarul Sticleţ vine după mai puţin de două luni de la instalarea celui din urmă, la 21 mai, în condiţiile în care Simion Sticleţ i-a urmat în această calitate lui Dorin Vataman, viceprimar demisionar după 50 de zile, şi lui Constantin Galan, „victima” unei situaţii de conjunctură din Consiliul Local după 11 luni în calitatea de viceprimar.

 

„Ne ţine numai în ameninţări şi întreţine o stare de teroare”

Nici relaţia Olărean - salariaţii Primăriei nu este mai bună, primarul fiind acuzat de subordonaţii săi de instaurarea unui regim „de teroare”. Sub protecţia anonimatului, un salariat din subordinea primarului a afirmat: „Nu se mai poate. De când a venit (n.r. - Olărean) ne ţine numai în ameninţări şi întreţine o stare de teroare. S-a înconjurat de un grup de indivizi cel puţin <dubioşi>, iar noi, salariaţii din <era Frunză>, suntem trataţi ca nişte nimeni. Nu am avut o relaţie prea bună cu fostul primar Frunză, însă niciodată nu-mi era groază să merg la serviciu, aşa cum mi se întâmplă acum. Cât despre viceprimarul Sticleţ, vreau să vă spun că e un om corect, însă mi-e tare frică de faptul că şi dumnealui va pleca la fel ca Vataman şi Galan”.

 

Tensiuni şi între Olărean şi colegii de partid

Primarul nu are o relaţie prea bună nici cu Consiliul Local, deşi partidul său este reprezentat de nouă oameni în deliberativul rădăuţean, însă în grupul PD-L există o scindare între foştii membri PLD şi cei care provin de la fostul PD, situaţie nu tocmai normală pentru Olărean, liderul Organizaţiei PD-L Rădăuţi. Mai mult, în ultima perioadă au avut unele întruniri de partid, mediate de un „mesager” de la organizaţia judeţeană, întruniri în urma cărora, se pare, s-au luat unele măsuri interne ce dezvăluie că Olărean pierde tot mai mult din suportul „de la judeţ”. În aceste condiţii, situaţia de la Rădăuţi rămâne în continuare confuză, stare care se menţine de mai bine de un an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean a intrat în conflict şi cu actualul viceprimar.
 Vizualizări articol: 2185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 18 voturi
Primarul Olărean a intrat în conflict şi cu actualul viceprimar3.9518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei