Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mononucleoza, asociată cu sindromul oboselii cronice

Adolescenţii care se îmbolnăvesc de mononucleoză infecţioasă, cunoscută şi sub numele de "boala sărutului", sunt expuşi unui risc crescut de a dezvolta sindromul oboselii cronice, potrivit unui studiu publicat recent în revista Pediatrics, preluat de Reuters.
Studiile precedente indică faptul că aproximativ 10% dintre adulţii suferind de mononucleoză infecţioasă dezvoltă ulterior şi sindromul oboselii cronice, a explicat medicul Ben Z. Katz, de la şcoala de medicină Feinberg din cadrul Northwestern University, din Chicago. Până la acest studiu, nu existau cercetări despre evoluţia adolescenţilor suferind de mononucleoză infecţioasă.
Cercetătorii americani au monitorizat 301 adolescenţi suferind de această infecţie. La şase luni de la diagnostic, 70 dintre pacienţi (24%) încă nu erau complet vindecaţi.
Un număr de 39 dintre aceşti pacienţi au fost diagnosticaţi şi cu sindromul oboselii cronice, însemnând 13% din grupul original de 301 pacienţi.
La un an de la diagnostic, 7% dintre adolescenţi sufereau de sindromul oboselii cronice, iar la 24 de luni după începerea monitorizării, acest sindrom a fost detectat în 4% din cazuri. Acest procent este de 20 de ori mai ridicat decât cel înregistrat în rândul populaţiei totale de adolescenţi.
Toţi cei 13 pacienţi care încă sufereau de sindromul oboselii cronice la doi ani de la diagnostic erau de sex feminin şi au raportat cel mai mare nivel de oboseală, în medie, după 12 luni de boală.
Tratamentul cu steroizi împotriva mononucleozei infecţioase, aplicat imediat după diagnosticare, nu a influenţat riscul de apariţie a sindromului oboselii cronice.
"În studiul nostru, am monitorizat şi un grup de adolescenţi care s-au vindecat complet după această mononucleoză infecţioasă. În prezent încercăm să identificăm factorii care i-au făcut pe unii dintre adolescenţi să se vindece şi pe alţii nu", a declarat Ben Z. Katz.
Mononucleoza infecţioasă (febră ganglionară sau boala sărutului) este o boală contagioasă acută, provocată de virusul Ebstein Barr. Printre simptomele bolii se numără febra, cefaleea, anorexia, astenia, angina etc. Afecţiunea apare frecvent, peste 90% din populaţia adultă având anticorpi pentru infecţia cu virusul Ebstein-Barr. Cele mai multe infecţii sunt inaparente, boala apărând mai frecvent la adolescenţi şi adulţi tineri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mononucleoza, asociată cu sindromul oboselii cronice .
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mononucleoza, asociată cu sindromul oboselii cronice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei