Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MApN: Miliarii răniţi sunt internaţi la Kandahar, nu se pune încă problema trasportării în Germania

Duminică, 19 Iulie 2009 (16:57:00)

Cei doi militari români răniţi în Afganistan sunt în continuare internaţi la Kandahar, se şteaptă un nou buletin medical în legătură cu starea lor de sănătate, dar, din informaţiile existente până în prezent, nu se pune încă problema transportării lor la baza din Rammstein, Germania, potrivit MApN.

Cei doi militari români răniţi, duminică, în Afganistan sunt în continuare internaţi la Kandahar, după ce au suferit răni uşoare în zona feţei, a comunicat, duminică, la solicitarea MEDIAFAX, Biroul de presă al MapN.

Potrivit sursei citate, cei doi militari au 30 de ani (sergentul Florin Emil Cojocaru) şi respectiv 24 de ani (caporalul Gheorghiţă Pavăl). Ei acţionau în Afganistan în cadrul Batalionului 280 Manevră dar fac parte, în ţară, din Brigada 151 Mecanizată Iaşi.

Biroul de presă a spus că aşteaptă un nou buletin medical din partea medicilor în legătură cu starea de sănătate a celor doi dar, din informaţiile existente până în prezent, nu se pune încă problema transportării lor la baza de la Ramstein, Germania.

Doi militari au fost răniţi în cursul nopţii de sâmbătă în baza militară română din Qalat, Afganistan, în urma unui atac insurgent din mai multe direcţii cu rachete şi armament portabil de infanterie, informează MApN, precizând că din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună.

"Doi militari au fost răniţi în cursul nopţii trecute, în baza militară română din Qalat, Afganistan, în urma unui atac insurgent din mai multe direcţii cu rachete şi armament portabil de infanterie. În urma atacului, sergentul Florin Emil Cojocaru şi caporalul Gheorghiţă Pavăl au suferit răni uşoare în zona feţei", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării remis, duminică dimineaţă, agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul precizează că militarilor li s-au acordat primele îngrijiri în baza militară şi, duminică dimineaţă, aceştia sunt transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

"Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună. Militarii răniţi fac parte din organica Batalionului 280 Manevră, care şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabol", se arată în comunicat.

Din 2003, de la începutul participării României la misiunea NATO din această ţară, unsprezece militari români au fost ucişi în Afganistan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MApN: Miliarii răniţi sunt internaţi la Kandahar, nu se pune încă problema trasportării în Germania.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MApN: Miliarii răniţi sunt internaţi la Kandahar, nu se pune încă problema trasportării în Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei