Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înmatriculările Dacia în Europa au crescut cu 28,6% în primele şase luni, cel mai accentuat avans

Miercuri, 15 Iulie 2009 (14:05:57)

Numărul de autoturisme noi Dacia înmatriculate în Uniunea Europeană (UE) şi Islanda, Norvegia şi Elveţia a urcat, în primul semestru, cu 28,6%, la 117.131 de unităţi, marca românească aflată în portofoliul Renault înregistrând cel mai puternic avans, potrivit datelor prezentate miercuri de ACEA.

În luna iunie, înmatriculările Dacia în cele 28 de ţări (UE fără Cipru şi Malta, plus cele trei state din afara blocului comunitar) au avansat cu 58,2%, la 27.144 de autoturisme, compania consemnând de asemenea cea mai accentuată creştere, reiese dintr-un raport lunar al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), prezentat miercuri.

Numărul de autoturisme Dacia înmatriculate în Europa în primul semestru al anului trecut s-a plasat la puţin peste 91.000 de unităţi, iar în iunie 2008 la 17.154 de maşini.

Piaţa europeană a scăzut cu 11% în primele şase luni, la 7,425 milioane de autovehicule pentru pasageri, de la 8,346 milioane de maşini în perioada similară din 2008. În luna iunie, înmatriculările de autoturisme noi în Europa au urcat uşor, cu 2,4%, la 1,461 milioane de unităţi, de la 1,427 milioane, datorită programelor de înnoire a parcului auto implementate de guverne, se arată în raportul ACEA.

Grupul german Volkswagen şi-a păstrat poziţia de lider al pieţei auto europene, cu 1,591 milioane de maşini noi înmatriculate în primele şase luni, în scădere cu 3,1% faţă de primul semestru din 2008. Însă, în luna iunie, Volkswagen a înergistrat o creşetre de 9,5% a numărului de autoturisme noi înregistrate, la 312.000 de unităţi.

Concernul francez PSA Peugeot Citroen s-a plasat pe locul al doilea, cu 947.893 de maşini noi înmatriculate în primul semestru, reprezentând o scădere de 12,2%. La fel ca şi Volkswagen, PSA a consemnat creştere, de 4,4%, a înmatriculărilor în iunie, la 191.638 de unităţi, datorită programelor de înnoire a automobilelor.

Pe poziţiile trei, patru şi cinci s-au clasat grupurile Ford, General Motors şi Fiat, iar Renault, acţionarul majoritar al Dacia, a ocupat poziţia a şasea, cu 644.171 de autoturisme noi înregistrate în perioada ianuarie-iunie, în scădere cu 13%. Şi înmatriculările grupului Renault au urcat în iunie, cu 3,4%, la aproape 142.000 de unităţi.

Pe pieţele vest-europene (UE15 plus Islanda, Norvegia şi Elveţia), Dacia a înregistrat dublarea înmatriculărilor în primul semestru, la peste 91.000 de autoturisme noi. În iunie, numărul de automobile Dacia noi înmatriculate a urcat de aproape trei ori, la 21.480 de maşini.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înmatriculările Dacia în Europa au crescut cu 28,6% în primele şase luni, cel mai accentuat avans.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înmatriculările Dacia în Europa au crescut cu 28,6% în primele şase luni, cel mai accentuat avans0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei