Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Prin Câmpulung se va circula cu permis special de trecere

De la 1 august în municipiul Câmpulung Moldovenesc se introduc permise speciale pentru circulaţia unor autovehicule. Acestea se obţin contra cost de la primărie, iar cei ce nu le deţin începând cu această dată sau nu respectă regulamentul de folosire instituit de Consiliul Local riscă amenzi usturătoare. Costul permisului diferă în funcţie de maşină şi durata permisului.
Autovehiculele care transportă mărfuri ori pasageri vor avea nevoie de premise speciale pentru 22 de străzi din municipiul Câmpulung Moldovenesc, atât pentru a circula, cât şi pentru a putea opri sau staţiona. Fără permisul în original, afişat vizibil pe parbriz, vor putea însă să circule maşinile de intervenţie ale furnizorilor de utilităţi, autovehiculele amenajate pentru servicii funerare, autovehiculele mari ale primăriei şi vehiculele de transport local de persoane cu care primăria are contract de concesiune a activităţii. Străzile pentru care se va aplica strict această măsură sunt Calea Transilvaniei şi Calea Bucovinei (DN 17 în centrul localităţii), Mărţişorului, Theodor Ştefanelli, Dimitrie Cantemir, Bogdan Vodă, Al. Bogza, Gh. Doja, Ion Ştefureac, Gh. Popovici, N. Labiş, Mărăşeşti, Sirenei, N. Iorga, I. Creangă, Liceului, N. Cobilenschi, Pictor Grigorescu, G. Enescu, Rândunicii, Griviţei şi Atelierului.
Consilierii locali câmpulungeni au stabilit şi un regulament pentru acordarea şi utilizarea permiselor. Vor putea fi obţinute premise pentru o zi, o lună, 3 luni sau 6 luni. Măsura vizează doar proprietarii de vehicule cu masa totală mai mare de 3,5 tone. Acestea vor putea circula numai pe traseul specificat în autorizaţie şi numai între orele 7-22. Totodată, trebuie menţionat că permisele nu sunt transmisibile altor persoane sau vehicule. Dacă vehiculul pentru care au fost eliberate este între timp avariat ori radiat, permisul trebuie prezentat spre anulare şi se va elibera altul fără taxe suplimentare, pentru un vehicul similar.
Cei ce nu se vor conforma riscă amenzi consistente, între 500 şi 2.500 de lei. Acestea se pot aplica repetat, pentru folosirea permisului de circulaţie pentru alte scopuri decât cele pentru care s-a acordat aprobarea sau pentru nerespectarea orarului de acces, pentru circulaţia fără permis pe străzile în cauză, pentru folosirea permisului pentru altă maşină decât cea pentru care s-a cerut aprobarea, dar se sancţionează şi refuzul prezentării permisului, depăşirea tonajului înscris pe permis, nerespectarea orarului de circulaţie, oprirea ori staţionarea vehiculelor care au premise pe trotuare, locuri de joacă, spaţii verzi, parcuri, esplanade, ca şi circulaţia ori oprirea/staţionarea când au loc intervenţii la utilităţile publice. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se fac de către primar şi împuterniciţi ai acestuia, poliţiştii comunitari şi compartimentul de resort din primărie.
Măsura a fost luată, pe de o parte, pentru disciplinarea traficului greu devenit haotic, dar va deveni şi o sursă de bani pentru bugetul local aflat în dificultate. Este vorba, de fapt, despre un tarif de utilizare a drumurilor publice, iar demersul edililor locali stârneşte reacţii încă înainte de aplicare. Mulţi localnici o consideră benefică pentru că va elimina de pe trotuare vehiculele grele şi va stăvili zgomotul produs în centru de tirurile în tranzit noaptea, dar mulţi agenţi economici cu sedii pe străzile în cauză se tem că distribuitorii de mărfuri vor ocoli în viitor municipiul sau le vor cere să achite ei permisele dacă vor să le fie aduse produse la magazine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prin Câmpulung se va circula cu permis special de trecere.
 Vizualizări articol: 4303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Prin Câmpulung se va circula cu permis special de trecere3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voi trimis de
(15 iul 2009, 12:26:02
chiar nu cititi inainte sa scrieti, am comentat ieri si comentez si azi ,,de premise speciale" ........... dati dovada de profesionalism, da, voi si 0TVlaughing
2.   Hopaa trimis de
(15 iul 2009, 13:11:33
vad ca mazare are adepti si in bucovina...mai serbanica fara frica...ce..vrei sa faci niste bani moca?...ai de facut un vilan pe valea caselor ceva? dupa ce ati tinut lupte seculare sa faceti niste carpeli de drumuri...acu le mai si taxati....mizerie romaneasca ce esti...de altfel ce ma mir...intr-o tara de k...t oameni de aceeasi natura...
3.   C-tin serban=hot trimis de
(15 iul 2009, 16:52:10
de unde ai mai scos-o si pe asta mai primarule de 2 lei gauriti?

dupa ce nu faci nimic pt acest oras mai ai si tupeu ca sa pui o taxa in plus

sa vina vreun militian sa-mi dea amenda pt asta ca-l scuip intre ochi...
4.   CE TIMPENIE trimis de
(16 iul 2009, 06:08:08
Daca unu vine de la Jimbolia si trece prin C- lung ca sa ajunga la Suceava cu marfa si nu stie de aceasta inventie prosteasca va plati amenda MADE IN BUCOVINA.
5.   Ce tampenie trimis de
(16 iul 2009, 14:42:53
hahahaha!!! ce exprimare: "Fara permisul �n original, afisat vizibil pe parbriz, vor putea �nsa sa circule...". Pai ori fara permis, ori afisat la loc vizibil?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei