Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Urbanism

Blocuri de locuinţe în curtea Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei blocuri de locuinţe se vor ridica în curtea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, iar lucrările vor începe cel mai probabil până la sfârşitul anului. Ideea aparţine managerului general al spitalului, Vasile Rîmbu, şi a fost îmbrăţişată de conducerea Consiliului Judeţean, proprietarul terenului unităţii spitaliceşti. Vasile Rîmbu ne-a declarat, ieri, că pentru acest complex, care ar fi destinat medicilor rezidenţi şi tinerilor specialişti din spital, a fost deja depus studiul de fezabilitate şi proiectul la CJ, iar acum se caută soluţii de finanţare. Pentru început, iniţiatorii au avut în vedere o finanţare prin Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL), numai că printre criteriile stabilite până la această oră de ANL la acordarea unei locuinţe de acest tip nu se numără apartenenţa la o anumită categorie profesională. De altfel, vicepreşedintele CJ Vasile Ilie a precizat că proiectul va merge mai departe “doar dacă ANL ne confirmă în scris că va finanţa construcţia de locuinţe pentru medici”. “Dacă primim un răspuns favorabil dăm drumul la lucrări cât se poate de repede, chiar anul acesta”, a spus vicepreşedintele Ilie.

 

Blocurile vor avea 5, 6 şi 7 niveluri

Managerul Vasile Rîmbu spune că este vorba despre un bloc cu 3 tronsoane, cu 54 de apartamente. Tronsonul A va fi alcătuit din parter, 3 etaje şi mansardă, tronsonul B, parter, 4 etaje şi mansardă, iar tronsonul C, din parter, 5 etaje şi mansardă. Vor fi 18 apartamente cu o cameră (garsoniere) şi 26 de apartamente cu două camere. Aria desfăşurată a complexului va fi de 3.796 mp, iar amprenta la sol de 3.330 mp. Costurile estimate pentru această investiţie sunt de 198 de miliarde de lei vechi, respective 4,7 milioane de euro. Vasile Rîmbu a afirmat că spaţiul verde din jurul spitalului nu va fi afectat semnificativ, deşi în opinia sa “ăsta-i spital de urgenţă, nu sanatoriu”, deci nu suprafaţa de spaţiu verde pe cap de bolnav ar fi cea mai importantă problemă. “Spaţiul verde trebuie şi întreţinut, nu aşa, ca acum. Vor fi trei tronsoane de apartamente şi dacă vor fi spaţii în plus, putem aduce aici sportivi, artişti etc.”, a spus Vasile Rîmbu.

 

Vasile Rîmbu: dacă s-ar fi semnat contractul cu PLUS, “dădea impresia unei afaceri”

Necesitatea construirii de blocuri în curtea spitalului a fost afirmată şi de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care apreciază că astfel unitatea spitalicească suceveană va deveni extrem de atractivă pentru tinerii medici specialişti. Poziţia sa este surprinzătoare, dacă avem în vedere că în urmă cu 1-2 ani a fost printre cei mai vehemenţi contestatari ai proiectului de a se construi la spital imobile care au altă destinaţie decât cea strict medicală. Atunci, compania care are în proprietate lanţul de hipermarketuri PLUS a făcut o ofertă autorităţilor locale şi judeţene, de a construi un bloc de garsoniere pentru medici şi o redevenţă lunară de 40.000 de euro pentru concesionarea unei suprafeţe de teren de 4.800 mp în curtea spitalului, în vederea construirii unui magazin PLUS.
Gheorghe Flutur şi alţi colegi de-ai săi din fruntea PD-L au invocat necesitatea păstrării spaţiului verde al spitalului nealterat de construcţii şi s-au opus pe toate canalele acestui proiect. Vasile Rîmbu explică acum că, dacă s-ar fi semnat contractul cu PLUS, “dădea impresia unei afaceri”. În condiţiile în care un bloc de locuinţe de serviciu pentru medici, extreme de util, de altfel, s-ar putea construi şi în apropierea spitalului, în zona Metro sau a Staţiunii de Cercetări Agricole, pare bizară schimbarea de optică a conducerii judeţului, respectiv a PD-L, în privinţa oportunităţii ridicării a trei blocuri în curtea singurului spital de urgenţă din judeţ. Asta cu atât mai mult cu cât atunci când s-a discutat despre mutarea secţiilor din Spitalul Vechi pentru eliberarea terenului în vederea construirii unui nou spital de urgenţă nici măcar nu s-a luat în calcul posibilitatea de transfer peste drum, deoarece cei 45.470 mp pătraţi de teren, pe care îi are acum Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, trebuiau să rămână cu spaţiu verde, conform normativelor sanitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocuri de locuinţe în curtea Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 14 voturi
Blocuri de locuinţe în curtea Spitalului de Urgenţă Suceava1.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parcari trimis de
(15 iul 2009, 11:38:14
Daca faceti si parcari subterane, cate una per apartament e ok; daca nu, va fi vai de capul celor ce se vor muta acolo.
2.   Aer curat trimis de
(15 iul 2009, 14:32:03
Numai coco la conducerea Spit SV: ,, Vasile R�mbu a afirmat ca spatiul verde din jurul spitalului nu va fi afectat semnificativ, desi �n opinia sa "asta-i spital de urgenta, nu sanatoriu", deci nu suprafata de spatiu verde pe cap de bolnav ar fi cea mai importanta problema."

Eu i-as spune ca oxigenul este important pentru a te trata nu doar medicamentele. Cateva intrebari:

1. Cand le-a iesit bisnis-ul si este ok pt ei e buna afacerea. Inainte era o afacere acum este una banoasa pt ei. Ghiciti de ce? Pentru ca firma constructoare doreste sa dea o spaga!

2. Daca era teren disponibil langa Metro de ce inghesuie 3 blocuri intr-un spatiu nu foarte generos?

3. De ce se distruge parcul alaunde sa putea lua o gura de aer. O sa ajungem sa traim artificial precum gainile alea din baterii care stau inghesuite si sunt programate sa faca oua? Asa sa stam si sa facem bani pentru gasca lui Flutur? EI CU EI, NOI CU VOI ! da? .....Minciunica Mare!
3.   Nesimtiti trimis de
(15 iul 2009, 17:05:16
e o afacere necuata la mijloc, nu e nici un dubiu

ma gandeam ca poate vor sa faca ceva pentru bolnavi, doctorii o duc destul de bine (vezi nunta lui motan)

P.S. Mare dreptate au domnii ce au scris mai sus de comentariul meu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei