Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu dovedeşte încă o dată, prin cazul Ridzi, duplicitate, complicitate şi ipocrizie

Miercuri, 15 Iulie 2009 (14:34:23)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat dur, miercuri, declaraţiile şi atitudinea preşedintelui Băsescu în cazul Ridzi, acuzându-l de duplicitate, complicitate şi ipocrizie şi cerându-i să precizeze care sunt oamenii politici care au făcut tranzacţii pe ştiri.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu, într-un mod stupefiant, la care recunosc că nu mă aşteptam nici măcar eu, care nu mă aştept la multe lucruri bune din partea preşedintelui, a dovedit încă o dată duplicitate, complicitate şi toleranţă pentru un sistem pe care domnia sa a încercat să-l descrie cu totul parţial şi tendenţios şi a mai dovedit încă o dată domnul preşedinte foarte multă demagogie şi ipocrizie", a spus Antonescu.

El a afirmat că Băsescu "nu s-a delimitat în mod explicit" de ceea ce a făcut Monica Iacob Ridzi în calitate de ministru. Liderul PNL i-a cerut şefului statului să-şi asume responsabilitatea "pentru clanul său".

"A spus cum am spus şi eu şi alţii despre cazul Ridzi, că nu e decât vârful icebergului. Domnul preşedinte ar trebui să vorbească de restul icebergului şi ar trebui să-şi asume responsabilitatea că acest iceberg înseamnă, de fapt, sistemul clanului său, protejaţilor săi, că, până una alta, dovedite sunt fapte ale unei persoane care face parte din anturajul politic al domniei sale şi al familiei domniei sale", a precizat liberalul.

El a spus că preşedintele Băsescu "ar avea datoria să spună ce alţi oameni politici au mai făcut asemenea tranzacţii ilegale cu presa, cine sunt, căror partide politice aparţin, cine sunt cei care au făcut aceste tranzacţii". Antonescu l/a criticat pe Băsescu pentru că a preferat mai de grabă să atace presa şi politicienii.

"Ne spune că ştia că se întâmplă lucruri necurate încă dinainte de 29 mai. (...) Dacă ştia aceste lucruri trebuia să ia măsuri atunci, trebuia să ne spună public atunci ce ne-a spus ieri şi ne-a spus ieri cu cu jumătate de măsură. Încă o dată preşedintele Băsescu preferă să arunce o pată asupra tuturor oamenilor politici, ca şi cum toţi ar fi făcut asemenea tranzacţii şi noi nu ştim deocamdată decât de Monica Iacob Ridzi, membră a PDL, apropiată politic a domnului Băsescu şi a domnişoarei Elena Băsescu", a menţionat Crin Antonescu.

El a mai spus că Băsescu ar trebui să "distingă între presă jurnalişti şi eventual patronii de presă".

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, la ceremonia de învestire a noului ministru al Tineretului, o înţelegere "murdară" legată de difuzarea gratuită a unor clipuri electorale în campania pentru PE de către televiziunile comerciale în schimbul unor bani publici de la politicieni.

"Există oameni (...) care pot confirma că opţiunea mea a fost remanierea imediată, când am înţeles ce s-a întâmplat de fapt, înainte să apară dezvăluirile presei. Dar văzusem filmul pe care l-am văzut în campanie, acel film urât în care, dintr-odată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Sigur că nu se transformase peste noapte nici domnul Vântu, nici domnul Voiculescu în samaritean sau samariteni. Pur şi simplu, era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă: «Noi declarăm că nu luăm bani, după ce anunţasem tarifele de campanie, iar voi veniţi cu banii neînregistraţi, direct la noi». Filmul a continuat şi de Ziua Tineretului", a spus Băsescu.

El a menţionat că, în 29 mai, când a aflat că trusturile de presă au luat această "decizie eroică" privind difuzarea gratuită a spoturilor, i-a rugat pe cei responsabili de campania fiicei sale să înceteze imediat difuzarea oricărui clip electoral.

"Vă pot spune un lucru care până acum n-a putut fi spus, pentru că am preferat să nu dau ocazia niciunui fel de speculaţie că preşedintele ar avea interese într-o parte sau alta a balanţei din disputa Ridzi - trusturi de presă. Vă pot spune însă acum că, pe data de 29 mai, când am aflat - atunci am aflat eu - că trusturile de presă au luat decizia «eroică» să transmită gratuit oricâte spoturi ar da partidele aflate în campanie, i-am rugat pe cei responsabili de campania fiicei mele să înceteze imediat difuzarea oricărui clip electoral", a afirmat el.

"Înţelesesem deal-ul. Şi fiica mea, alături de alţi politicieni, ar fi trebuit să meargă «să-şi dea darul» la televiziuni", a adăugat şeful statului.

În opinia preşedintelui Băsescu, această întâmplare poate fi o lecţie pentru toţi.

"Dacă vrem ca publicul să beneficieze de o presă cinstită şi de oameni politici corecţi, oglindiţi aşa cum sunt ei, acest tip de înţelegeri trebuie să înceteze. Ele sunt mai toxice şi mai imorale decât multe din actele ilegale care s-au petrecut în România în ultimii 20 de ani", a continuat Băsescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu dovedeşte încă o dată, prin cazul Ridzi, duplicitate, complicitate şi ipocrizie.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Băsescu dovedeşte încă o dată, prin cazul Ridzi, duplicitate, complicitate şi ipocrizie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei