Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examenul de titularizare

Telefoane bruiate, pază cu jandarmi şi locaţii secrete în care se fac subiectele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsuri stricte de securitate în ceea ce priveşte elaborarea subiectelor pentru examenul de titularizare care va avea loc astăzi. Preşedintele Comisiei judeţene de titularizare, inspectorul şcolar general adjunct Virginel Iordache, a spus că „de astăzi (n.r. - de ieri), de la ora12:00, şi până mâine (n.r. - astăzi), la ora 12:30, toţi profesorii care au fost desemnaţi să elaboreze subiectele pentru examen vor sta în locaţii secrete, unde vor face subiectele”. Potrivit lui Virginel Iordache, ca o măsură strictă de securitate, s-a luat legătura cu instituţiile abilitate, iar în zonele în care se elaborează subiectele va fi bruiat semnalul telefonic. Totodată, Virginel Iordache a spus că locaţiile în care profesorii vor elabora subiectele vor fi păzite de jandarmi, aceleaşi forţe de ordine urmând să fie prezente şi astăzi în centrele de testare, pe perioada derulării examenului.

 

1.700 de candidaţi pe 355 de locuri titularizabile

Toţi profesorii selectaţi să elaboreze subiectele nu părăsesc locaţiile în care se află până la ora 12:30. Pentru toate disciplinele de concurs, câte trei variante de subiecte au fost elaborate până în această dimineaţă la ora 7:00, când va avea loc extragerea unei variante, care va ajunge în sălile de examen, şi a uneia de rezervă.
La ora 10:00, cei 1.638 de candidaţi vor începe examenul, care va dura patru ore. Examenul se va da în şase centre de testare, în 102 săli de clasă. 324 de cadre didactice din judeţ îi vor supraveghea pe candidaţi. În funcţie de mărimea sălii şi de numărul de candidaţi, în clase vor fi câte doi sau trei profesori supraveghetori. Virginel Iordache a declarat că la supraveghere nu au fost lăsaţi să participe profesorii care au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat. „Patru dintre profesorii eliminaţi la bacalaureat aveau cerere pentru a fi supraveghetori la titularizare. Fără dorinţa de a jigni pe nimeni şi fără a fi acuzaţi de lipsă de încredere, am considerat că nu este normal ca aceste cadre didactice să facă parte din comisia de supraveghere”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Virginel Iordache.
Aproape 1.700 de candidaţi susţin astăzi examen de titularizare pentru ocuparea celor 355 de posturi cu o viabilitate mai mare de patru ani vacante în şcolile din judeţ. Cele mai multe posturi vacante sunt la educaţie fizică şi sport, unde s-au scos 52 de posturi titularizabile. Cea mai mare concurenţă se înregistrează la istorie, unde pe un singur post titularizabil sunt 84 de candidaţi înscrişi.

 

Rezultatele se afişează pe 17 iulie

112 profesori corectori vor evalua tezele candidaţilor, iar rezultatele trebuie afişate, conform metodologiei, pe 17 iulie.
Înscrierile la examenul de titularizare din acest an au depăşit mult estimările reprezentanţilor IŞJ, iar inspectorul şcolar general adjunct Virginel Iordache a declarat că „anul acesta s-a înregistrat un număr record de înscrieri, iar acest lucru se explică prin faptul că oamenii îşi caută locuri de muncă”. Virginel Iordache a precizat că la titularizare s-au înscris mulţi candidaţi foşti dascăli, care au renunţat la catedră pentru un alt loc de muncă sau pentru a pleca la muncă în străinătate. „Acum vor să se întoarcă la catedră şi caută un post. În învăţământ salariile nu sunt mari, dar deocamdată locurile de muncă sunt relativ sigure”, a mai precizat inspectorul general adjunct Iordache.
Anul acesta examenul de titularizare se desfăşoară la nivel local, fiind organizat de către Inspectoratul Şcolar Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telefoane bruiate, pază cu jandarmi şi locaţii secrete în care se fac subiectele.
 Vizualizări articol: 2735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Telefoane bruiate, pază cu jandarmi şi locaţii secrete în care se fac subiectele2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BAFTA trimis de
(15 iul 2009, 11:18:20
SUCCES LA TOTZI CEI CARE SUSTZIN EXAMENUL DE TITULARIZARE...
2.   Hmmmmmm trimis de
(15 iul 2009, 14:47:32
Deci, daca se vrea examen cinstit se poate. De ce nu s-a facut cel putin asa si la BAC? E simplu si logic: supraveghetorii, cel putin o parte dintre ei, majoritatea, iau o mica spaga, aranjatorii (rechinii mari) au si ei partea lor, universitarii, presedintii comisiilor de bac, isi asigura masa de studenti de taxat pe locurile cu taxa.

Oricum se stiu deja nominal cateva persoane care cu siguranta se vor titulariza, rubedenii ale unor persoane influente la ISJ si nu cred ca o sa cracneasca nimeni la sarcinile precise ce for fi date in acest sens.

2.1  RE: Hmmmmmm trimis de
(15 iul 2009, 23:25:00
Examen cistit nu va exista la Suceava multi ani de acuma inainte. Trebuie saiasa la pensie toat sleahta si rubedeniile de pe acolo. Increngatura de neamuri ii face atat de vulnerabili incat vor face orice sa tina cu dintii de fonctie. Vedeti numai caul Iordache.
3.   Chiar asa? trimis de
(15 iul 2009, 15:24:06
Deci daca rubedenii ale unor persoane influente la ISJ isi iau posturile prin trafic de influenta este un examen cinstit? Un examen cinstit ar fi in Germania dar noi mai avem 200 de ani de recuperat. De aceea cei ce nu doresc sa astepte 200 de ani au plecat din tara asta.
4.   Inconstinenti trimis de
(17 iul 2009, 11:29:41
pai domnii/doamnele care doresc sa obtinua titularizarea prin frauda sunt inconstineti, ce educatie vor da odraslelor noastre ?!

am avut parte de asa zisi profesori si pot sa va spun ca e un chin sa stai cu ei intr-o clasa si sa fi martor la prostiile ce le debiteaza

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei