Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A dispărut

O fetiţă în vârstă de 8 ani, trimisă la cerşit de propriul bunic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de 8 ani, Denisa Tuca, a ajuns în atenţia Serviciului de Urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, după ce bunicul ei, Constantin Tuca, o obliga să cerşească. Minora a fost văzută de mai multe ori stând cu mâna întinsă, la mila trecătorilor din zona Kaufland. Deşi bunicul minorei, care o are în îngrijire, are domiciliul în oraşul Gura Humorului, el stă mai mult în municipiul Suceava, unde se hrăneşte din banii cerşiţi de nepoţica sa. Bătrânul este consumator de băuturi alcoolice.
După ce s-a descoperit fapta bunicului, acesta le-a cerut specialiştilor din cadrul Protecţiei Copilului Suceava să o înscrie pe fetiţă la Şcoala Specială din Gura Humorului.
„Copilul a fost evaluat de către angajaţii Serviciului de Evaluare Complexă în vederea orientării şcolare pentru anul 2009-2010, urmând ca Serviciul Urgenţe să evalueze situaţia psihosocială a copilului la domiciliul bunicului patern, cel care are în îngrijire minora”, a declarat Liviana Enea, şef Birou relaţii cu publicul - Protecţia Copilului Suceava.
Specialiştii din cadrul instituţiei de protecţie a copilului au contactat şi Primăria Gura Humorului, dar şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pentru a putea lua o măsură de protecţie corectă pentru micuţa în vârstă de 8 ani. Din păcate, Denisa nu a fost găsită de specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului la domiciliul semnalat de bunic.

 

Minora este în situaţie de risc

Minora este crescută încă de mică de bunic, după ce mama acesteia, care are domiciliul în comuna Şcheia, a abandonat-o.
„Din datele pe care le deţinem până în prezent, putem aprecia că pentru minora în cauză se impune urgent instituirea unei măsuri de protecţie, deoarece se află în dificultate alături de bunicul ei. Din păcate, până la această dată nu a fost găsită”, a mai completat Liviana Enea.
Cei care au văzut-o pe mica cerşetoare (o fetiţă brunetă, slăbuţă, îmbrăcată sărăcăcios cu o rochiţă lungă şi cu batic pe cap) în zona Kaufland, însoţită de bunicul ei (înalt, slab, îmbrăcat neglijent, cu şapcă) pot să sune la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, la numărul de telefon 0230 551 449.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă în vârstă de 8 ani, trimisă la cerşit de propriul bunic.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O fetiţă în vârstă de 8 ani, trimisă la cerşit de propriul bunic3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei