Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 500 de gospodării au fost afectate de ploile şi vântul puternic din ultimele 24 de ore

Luni, 13 Iulie 2009 (13:59:24)

Peste 500 de gospodării din 15 judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost afectate de ploile abundente şi de vântul puternic din ultimele 24 de ore, cel mai grav afectate de inundaţii fiind Capitala şi judeţul Dâmboviţa.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în total au fost afectate 526 de gospodării şi anexe, 38 de locuinţe, şase obiective socio-economice, 32 de subsoluri, şapte străzi, trei pasaje, nouă podeţe, un stadion, din 55 de localităţi de pe raza a 15 judeţe, precum şi a municipiului Bucureşti.

În Bucureşti, inundaţiile au afectat toate cele şase sectoare, fiind inundate 160 de gospodării şi trei obiective socio-economice, iar şase copaci au fost rupţi de vântul puternic, căzând pe carosabil. Cel mai afectat a fost sectorul 4, unde ploile torenţiale au inundat 85 de gospodării şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Marie Sklodowska Curie" şi Căminul de Bătrâni de pe Şoseaua Olteniţei.

Alte 158 de gospodării şi cinci case au fost inundate în judeţul Dâmboviţa, cele mai multe în satul Româneşti din comuna Potlogi.

În judeţul Braşov, în satul Şimon din comuna Bran, au fost evacuate persoanele din 16 locuinţe, au fost afectate 11 gospodării şi două autoturisme, iar o anexă gospodărească a fost distrusă în urma alunecărilor de teren. În satul Poarta din aceeaşi comună, o femeie a fost rănită în urma prăbuşirii locuinţei, tot din cauza unei alunecări de teren. De asemenea, o conductă de gaze a fost dislocată din cauza aluviunilor, iar drumul comunal a fost blocat.

În oraşul Râşnov, o alunecare de teren a provocat prăbuşirea unei locuinţe şi rănirea unui bărbat. În municipiul Săcele, cartierul Gârcin, au fost evacuate 21 de persoane din patru locuinţe. În oraşul Zărneşti, din cauza atingerii cotei de pericol a pârâului Bârsa, au fost evacuaţi cinci copii dintr-o locuinţă, după ce ploile abundente au mai inundat trei subsoluri, o casă şi un obiectiv socio-economic. În comuna Vulcan, DJ 112B este blocat din cauza unor fisuri apărute la podul de pe pârâul Bârsa. În municipiul Braşov, oraşul Victoria şi comuna Timişu de Sus au fost inundate o gospodărie, patru subsoluri şi un obiectiv socio-economic.

În judeţul Sibiu, au fost inundate 84 de gospodării din comuna Racoviţa, opt gospodării din comuna Porumbacu şi o gospodărie din comuna Apoldu de Sus.

IGSU precizează că 50 de turişti sunt blocaţi în cabanele Negoiu şi Bărcaci iar traficul pe DN 7C (Transfăgărăşanul) este blocat pe un sens de circulaţie între km 127 – 131, în urma căderilor de grohotiş şi stânci.

În judeţul Dolj, au fost afectate nouă gospodării, şapte străzi şi trei pasaje din municipiul Craiova, trei gospodării din comuna Bratovoeşti, 3 gospodării din comuna Ostroveni, două gospodării din oraşul Bechet, două gospodării din comuna Coşoveni şi câte o gospodărie din municipiul Calafat, comunele Işalniţa şi Maglavit.

În judeţul Ilfov, au fost inundate 26 de gospodării, opt locuinţe şi un obiectiv socio-economic din două oraşe şi opt comune.

În judeţul Vâlcea, au fost afectate cinci locuinţe sociale şi 12 gospodării din municipiul Drăgăşani şi comuna Diculeşti.

În judeţul Constanţa, au fost inundate şapte subsoluri de bloc, şase beciuri, o curte, un garaj, parterul unei case şi un obiectiv socio-economic din muncipiul Constanţa, cinci beciuri, două curţi şi două anexe din comunele Lazu şi Valu lui Traian.

În judeţul Olt, au fost afectate de inundaţii patru locuinţe şi 11 gospodării din municipiul Caracal.

De asemenea, fenomenele meteorologice s-au manifestat şi în judeţele Alba, Argeş, Giurgiu, Prahova, Suceava, Teleorman şi Tulcea, dar cu o intensitate mai redusă.

Pentru limitarea urmărilor inundaţiilor, au intervenit serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă cu 62 de ofiţeri şi 782 de subofiţeri, cu 161 de autospeciale şi 93 de motopompe, împreună cu membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă (119 persoane, patru buldoexcavatoare, 19 motopompe, şase vidanje, două vole şi un tractor), efective ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, formate din 25 de ofiţeri şi 261 de agenţi, precum şi efective ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, formate din doi ofiţeri şi 19 subofiţeri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de gospodării au fost afectate de ploile şi vântul puternic din ultimele 24 de ore.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de gospodării au fost afectate de ploile şi vântul puternic din ultimele 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei