Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tracţiune pe faţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revenirea Realului în lumea bună a fotbalului european, aşa cum vă mărturiseam cu ceva timp în urmă, este una pe care o aştept şi pe care mă bazez. În primul rând pentru subminarea dominării agresive a cluburilor din Anglia, nu pentru că aş fi vreun suporter al madrilenilor. Dar aş putea deveni, sunt lesne de convins în faţa unui joc exuberant de atac. Iar excentricul Florentino Perez, ca un boxer rutinat, a punctat „la faţă”, adică acolo unde e vizibil, unde impresionează. Kaka, Cristiano Ronaldo, Benzema... Până acum o lună, a-i transfera la acelaşi club părea o fantezie de manager în jocurile de computer. Rămâne de văzut cum se va proteja Perez de loviturile „la corp”! Păzirea taberei după plecarea la vânătoare a celor responsabili cu ofensiva va cădea tot pe umerii lui Iker Casillas. Pe ce străjeri se mai poate baza? După plecarea (necesară!) a lui Cannavaro, pe centru ar mai fi Metzelder şi Pepe, două umbre – dar nu pentru atacanţii adverşi! Ambii inconstanţi, şi în joc, dar şi pe foaia de joc. O certitudine vine de pe banda dreaptă, de la Sergio Ramos, dar care, culmea, excelează tot pe faza de atac! Ceilalţi fundaşi (Torres, Heinze, Marcelo, plus Salgado – relativ scos din circuit) pot fi respectabili la multe echipe, dar Realul parcă este cam mult pentru ei. Deocamdată, singurul altoi este tânărul Albiol, de la Valencia. Prea puţin, mai caută-te, coane Perez! Altminteri, tracţiunea pe faţă se poate dovedi păcăleală pe faţă.
Ca să revenim acolo unde se calcă jucătorii pe picioare, adică de la mijloc în sus, concurenţa slabă dintre Guti şi Sneijder a fost rezolvată dintr-un foc prin aducerea lui Kaka. Iar Ronaldo probabil că va fi folosit ca mijlocaş de flanc, altfel căpitanul Raul nu prea şi-ar mai găsi locul. Ca vârf, Benzema se poate impune, dar Higuain şi Huntelaar vor sta prin preajmă. Nu se ştie ce va fi cu van Nistelrooy, omul a cărui absenţă a cântărit enorm în sezonul trecut. Totuşi, conducerea Realului nu pare a mai paria vreun pesos pe revenirea sa. Apropo de legiunea olandeză, reiau formularea de acum vreun an „trei lalele, trei surcele”. Dacă Robben va fi ejectat sezonul acesta, nu-i exclus să asistăm la declinul carierei sale încă de la 25 de ani! Iar dintre ceilalţi, câţi or mai rămâne, nu văd mai mult de unul-doi care să-şi facă loc, prin rotaţie, în prima echipă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tracţiune pe faţă.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tracţiune pe faţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei