Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Zilele Humorului

Festin cu mâncăruri din cartofi la concursul „Barabula de Aur”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 20 de pensiuni şi hoteluri din zona Gura Humorului s-au întrecut sâmbătă şi duminică în cadrul concursului de măiestrie culinară „Barabula de aur”. Concursul se află la prima ediţie şi a fost inclus în programul „Zilelor Humorului”. Competiţia s-a desfăşurat în două etape, în fiecare dintre ele bucătarii având la dispoziţie câte cinci kilograme de cartofi din care trebuiau să prepare ceea ce ştiau ei mai bine. Prima etapă a început cu un concurs de curăţat cartofi, participanţii fiind departajaţi în funcţie de lungimea cojilor de cartofi pe care reuşeau să o realizeze, dar şi în funcţie de cât de subţire este coaja. După acest moment au intrat în acţiune bucătarii pensiunilor şi hotelurilor, care au folosit cele cinci kilograme de cartofi pentru a prepara ciorbe, supe, dar şi feluri principale de mâncare, de la tocăniţe, aperitive sau alte delicatese pe bază de cartofi, apreciate ulterior, la degustare, de cele câteva sute de persoane care au reuşit „să prindă” câte puţin din preparate.
În ziua a doua a concursului, bucătarii au avut de preparat deserturi pe bază de cartofi. Şi dacă e puţin mai greu de crezut că din cartofi se poate prepara un desert delicios, sfârşitul concursului a dovedit contrariul. La degustarea de după concurs, cei care au venit la „Zilele Humorului” au putut gusta o dintr-o mulţime de specialităţi din cartofi, de la tocinei, găluşte de cartofi umplute cu prune, sau cartofi umpluţi cu prune.
În final, premiul concursului „Barabula de Aur” a fost câştigat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Gura Humorului, cea care a fost coorganizatorul acestui eveniment. Aceasta deoarece în urma jurizării nu s-a putut face o departajare a participanţilor, fiecare dintre aceştia primind notele maxime pentru ceea ce au preparat.
La finalul concursului a fost acordat şi premiul pentru cea mai lungă coajă rezultată în urma curăţării cartofilor, acesta fiind primit de un membru al echipei Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava. De remarcat că această instituţie a participat la acest concurs cu o clasă de cursanţi pentru meseria de bucătar, care la finalul competiţiei au prezentat o expoziţie culinară, aceasta fiind practic „lucrarea” de absolvire a cursului.

 

Mii de participanţi la concertele Anda Adam şi Sistem

Tot sâmbătă, pe scena din centrul oraşului Gura Humorului a avut loc concertul susţinut de Anda Adam şi de formaţia Sistem. Început cu o oră mai târziu decât era programat din cauza ploii, concertul a fost deschis de câteva trupe şi interpreţi locali, după care pe scenă a urcat Anda Adam. Seara a fost încheiată de formaţia Sistem, concertul acestora fiind apreciat pe deplin de cei care au fost sâmbătă seara în centrul Humorului. Membrii formaţiei Sistem au susţin practic două recitaluri, unul în care au fost pe scenă alături de solista care cântă în melodia „Boca del Inferno”, şi unul în care au cântat doar la tobe, butoaie şi alte instrumente de percuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festin cu mâncăruri din cartofi la concursul „Barabula de Aur”.
 Vizualizări articol: 6078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Festin cu mâncăruri din cartofi la concursul „Barabula de Aur”4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei