Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa: Medicii sindicalişti să fie solidari cu cei de la Baia Mare şi să poarte banderole albe

Luni, 13 Iulie 2009 (15:22:09)

Camera Federativă a Medicilor din România cere tuturor medicilor, membri de sindicat, ca începând de luni, să poarte banderole albe, în semn de solidaritate cu acţiunea grevistă a colegilor lor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, informează CNS Cartel Alfa.

CNS Cartel Alfa comunică sindicatelor medicilor din toată ţara solicitarea transmisă de Camera Federativă a Medicilor din România care le cere tuturor medicilor, membri de sindicat, ca începând de luni, ora 11.00, să poarte banderole albe, în semn de solidaritate cu acţiunea grevistă a colegilor lor.

Totodată, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa solicită de urgenţă Ministrului Sănătăţii o întrevedere cu reprezentanţii confederaţiei, ai Camerei Federative a Medicilor şi ai medicilor aflaţi în grevă, pentru găsirea, în cel mai scurt timp, a unei rezolvări a situaţiei de la Spitalul de Pneumpftiziologie din Baia Mare.

Opt medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare au intrat, de luni, în greva foamei în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, cerând demiterea managerului unităţii medicale, Gheorghe Bota.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, le-a propus medicilor să meargă, joi, la Baia Mare pentru rezolvarea conflictului. Medicii vor analiza această propunere până la ora 17.00 când este programată o nouă întâlnire cu Cristian Irimie pentru a comunica răspunsul lor.

În Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare lucrează 18 medici, dintre care, unul este managerul, iar altul are funcţia de director medical. Venirea la Bucureşti a celor opt medici înjumătăţeşte, astfel, personalul medical de la această unitate sanitară.

Protestul este susţinut de organizaţia sindicală Cartel Alfa Maramureş, al cărei preşedinte, Florin Hossu, a spus că medicii au dreptate şi că situaţia de la TBC nu mai poate continua aşa, pentru că vor avea de suferit pacienţii.

În schimb, liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan, s-a dezis de protest şi a criticat acţiunea medicilor, arătând că aceasta nu poate fi catalogată ca una sindicală. "Atâta vreme cât ei cer demiterea managerului, eu nu pot să fiu de acord cu protestul. Este o acţiune de subminare a autorităţii, prin urmare nu are nimic de-a face cu sindicalismul", a spus Ciocan.

Luni, a expirat termenul de preaviz în cazul a unsprezece medici de la Spitalul TBC din Baia Mare, care au demisionat în bloc în urmă cu aproximativ o lună, arătând că nu îşi mai pot continua activitatea dacă Gheorghe Bota rămâne la conducere şi că nu vor reveni asupra deciziilor de a părăsi unitatea decât în cazul schimbării managerului.

Medicii şi-au depus demisiile la începutul lunii iunie, acuzând abuzurile managerului unităţii, Gheorghe Bota, şi susţinând că în ultimii trei ani acesta "s-a comportat dictatorial".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa: Medicii sindicalişti să fie solidari cu cei de la Baia Mare şi să poarte banderole albe.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cartel Alfa: Medicii sindicalişti să fie solidari cu cei de la Baia Mare şi să poarte banderole albe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei