Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din 15 iulie

23 de localităţi vor depozita gunoiul la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu data de 15 iulie 2009, contra sumei de 7,8 lei pentru un metru cub, municipiul Suceava, oraşele Dolhasca şi Liteni, comunele Moara, Dolheşti, Preuteşti, Vultureşti, Hîrtop, Drăguşeni, Vadu Moldovei, Fîntîna Mare, Forăşti, Rîşca, Bogdăneşti, Boroaia, Baia, Cornu Luncii, Mălini, Slatina, Horodniceni, Rădăşeni, Buneşti şi Bosanci vor transporta gunoiul menajer la depozitul de deşeuri de la Antileşti – Fălticeni.
Pentru a fi siguri că forul deliberativ fălticenean le va aproba depozitarea gunoiului, primarii celor 20 de comune au fost prezenţi, la finalul săptâmânii trecute, la şedinţa Consiliului Local Fălticeni.
Teama de a fi respinsă o astfel de hotărâre a existat deoarece, în urmă cu un an, mai multe articole apărute în presa locală şi voci din Consiliul Local Fălticeni criticau transportul gunoiului menajer de la Suceava la Fălticeni.

 

Un leu pentru reparat drumul

Conform prevederilor Directivei 1999/31/CE transpusă prin HG nr.349/2005, privind depozitarea deşeurilor, la data de 16 iulie 2009 expiră perioada acordată statelor membre ale Uniunii Europene de a lua măsurile necesare pentru ca depozitele de deşeuri neconforme să nu mai continue activitatea, motiv pentru care cele 23 de localităţi au solicitat Consiliului Local Fălticeni aprobarea să depoziteze gunoiul în urbea de pe Şomuz. Din preţul de 7,8 lei/m.c. fără TVA practicat de administratorul depozitului de deşeuri menajere, S.C. Goscom SA, un leu va reveni municipalităţii pentru întreţinerea străzilor Şoldăneşti şi Antileşti, care permit accesul la rampa de gunoi.
Conform primarului municipiului Fălticeni, depozitul de deşeuri de la Fălticeni va fi închis la 15 iulie 2010, dată până la care va trebui să fie funcţională cel puţin o celulă a gropii ecologice de la Moara.
„La momentul de faţă, în urma discuţiilor purtate atât la nivelul Consiliului Judeţean, cât şi cu primarii din comunele învecinate, singura soluţie pentru depozitarea gunoiului menajer provenit de la cele 23 de localităţi este municipiul Fălticeni. Nu ne propunem să câştigăm din depozitarea gunoaielor, cu leul pe care ni-l va da Goscom pentru fiecare metru cub de gunoi transportat la groapă, din 2010 vom reabilita cele două străzi din carterul Şoldăneşti care permit accesul la depozitul de gunoi. Este un inconvenient pentru cetăţenii din zona de est a oraşului transportul acestui gunoi menajer, dar din 2010 şi noi vom transporta gunoiul la Moara”, a declarat primarul Vasile Tofan.

 

Localităţile Rădăuţi şi Siret transportă gunoiul la Botoşani

Cu toate că mai multe localităţi au solicitat să depoziteze gunoiul menajer la Fălticeni, capacitatea depozitului nu a permis acest lucru, motiv pentru care localităţile din zona Rădăuţi şi Siret vor transporta gunoiul la Botoşani.
„Pentru municipiul Fălticeni, singurele obligaţii morale în a accepta depozitarea gunoiului sunt localităţile Baia, unde avem staţia de captare a apei potabile pe o suprafaţă de 10 hectare, şi Moara, unde vom duce gunoiul de la 16 iulie 2010”, a precizat primarul Vasile Tofan.
Cantitatea de gunoi preconizată a fi depozitată de comunele din zona Fălticeniului este de 1.125 metri cubi şi, conform directorului administratorului depozitului de gunoi, Arald Drăgan, “depozitul de la Antileşti are capacitatea de a prelua atât gunoiul colectat în municipiile Suceava şi Fălticeni, precum şi cel din comunele şi oraşele arondate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 de localităţi vor depozita gunoiul la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
23 de localităţi vor depozita gunoiul la Fălticeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa trimis de
(13 iul 2009, 16:39:29
aduceti gunoihappy , ce boalahappylaughing o sa fie o zona de infectie pe aici ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei