Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul american California ar putea intra în colaps financiar în următoarele 50 de zile

Joi, 11 Iunie 2009 (14:15:19)

Guvernul statului american California ar putea intra în "colaps financiar" în următoarele 50 de zile, după prăbuşirea veniturilor la bugetul local în luna mai, dacă guvernatorul Arnold Schwarzenegger şi autorităţile legislative nu reuşesc să acopere deficitul bugetar de 24,3 miliarde de dolari.

Avertismentul a fost lansat de surpaveghetorul contabil al autorităţii locale, John Chiang, care a arătat că veniturile bugetare ale statului California au scăzut cu 17,7% în luna mai faţă de perioada similară a anului trecut, la 5,3 miliarde de dolari.

Chiang a avertizat că guvernul local ar putea rămâne fără fonduri dacă nu ia măsuri urgente în ceea ce priveşte echilibrul bugetar.

Veniturile autorităţii locale a celui mai mare stat american după populaţie s-au plasat cu 827 milioane de dolari sub prognoza guvernului condus de Schwarzenegger, a subliniat Chiang, folosind termenul de "dezastru financiar" pentru a descrie situaţia către care se îndreaptă autoritatea locală.

Încasările guvernului local din impozitul pe venit plătit de populaţie au scăzut cu 39,3% în mai faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din taxe impuse companiilor au coborât cu 52,1%, potrivit datelor prezentate de Chiang.

Schwarzenegger, membru al Partidului Republican, a propus acoperirea deficitului bugetar al statului California prin reducerea puternică a cheltuielilor, credite de la alte guverne locale şi anularea unor programe guvernamentale, printre care schema generoasă de ajutor social.

Partidul Democrat, care deţine majoritatea legislativă, elaborează în paralel un alt plan bugetar, care include de asemenea reduceri de cheltuieli, însă salvează unele dintre programele pe care guvernatorul doreşte să le elimine, apelând la rezervele financiare ale trezoreriei locale pentru a finanţa deficitul bugetar.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul american California ar putea intra în colaps financiar în următoarele 50 de zile.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Statul american California ar putea intra în colaps financiar în următoarele 50 de zile1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei