Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autoritatea Rutieră Română vrea să scadă de la 29 la 13 numărul taxelor percepute

Joi, 11 Iunie 2009 (14:15:57)

Autoritatea Rutieră Română (ARR) intenţionează să elimine şi să comaseze unele dintre taxele percepute, astfel încât numărul acestora s-ar putea reduce de la 29 la 13.

"Având în vedere prevederile Memorandumului iniţiat de Ministerul Finanţelor în vederea realizării măsurii prevăzute la capitolul doi din Programul de guvernare 2009 - 2012 al Guvernului de reducere a numărului de taxe şi tarife, Autoritatea Rutieră Română a analizat structura tarifelor pentru prestaţiile specifice realizate de instituţie, şi a diminuat numărul lor", se arată într-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor.

Astfel, a fost eliminată taxa pentru eliberarea copiei conforme a licenţei pentru activitatea de intermediere a operaţiunilor de transport rutier, de 3.500 lei, eliberată pentru o perioadă de cinci ani, pentru că a fost aplicată ca urmare a unei prevederi tranzitorii.

Totodată, taxa, valabilă cinci ani, pentru eliberarea licenţei de transport pentru transportul de mărfuri, eliberarea licenţei de transport pentru transportul de persoane şi eliberarea certificatului de transport în cont propriu va costa 353 lei.

Cea mai scumpă taxă, de 3.546 lei, va fi cea pentru eliberarea licenţelor pentru activităţile desfăşurate de autogară, pentru activităţile de intermediere a operaţiunilor de transport rutier public, precum şi pentru activităţile de intermediere a operaţiunilor de transport rutier public ocazionată de suspendarea celei eliberate iniţial.

Cel mai ieftin tarif, de 14 lei, va fi perceput pentru examinarea în vederea obţinerii certificatului de atestare a taximetriştilor sau susţinerii testului periodic de către aceştia. În prezent, valoarea acestuia este de 12 lei.

Noile taxe vor intra în vigoare la zece zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritatea Rutieră Română vrea să scadă de la 29 la 13 numărul taxelor percepute.
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritatea Rutieră Română vrea să scadă de la 29 la 13 numărul taxelor percepute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei