Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dispoziţie

Aproape 80 de instructori auto din judeţ, scoşi pe tuşă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 80 de instructori auto din judeţul Suceava, practic toţi cei care lucrau înregistraţi ca persoane fizice, independenţi de şcolile de şoferi, nu mai au dreptul de a-şi practica meseria de câteva zile, în urma unei dispoziţii emise de Autoritatea Rutieră Română (ARR).
Până la apariţia acestei prevederi, instructorii independenţi colaborau cu şcolile de şoferi, în sensul că ei asigurau partea de instruire practică, iar şcolile pregătirea teoretică, pe care ei nu o pot desfăşura.
Acum, şcolile nu mai au voie să lucreze cu ei, ceea ce înseamnă scoaterea acestora de pe piaţă.
Această măsură are caracter provizoriu, până la apariţia unui act normativ prin care să se reglementeze autorizarea instructorilor auto. Noul act normativ ar urma să schime modul de autorizare al instructorilor independenţi, criteriile de selecţie a acestora urmând a fi mai drastice, totodată urmând a se defini clar şi statutul acestei ocupaţii.

 

ARR Suceava anunţă controale pentru respectarea legii

Numărul instructorilor auto independenţi din judeţ se ridică la aproximativ 80, aceştia reprezentând în jur de 25% din totalul celor care practică această meserie în judeţ.
„Noi am cerut tuturor şcolilor de şoferi o listă cu numele instructorilor auto angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, singurii cu care pot lucra, conform noilor dispoziţii. Am primit liste de la toate şcolile, cu un număr de aproximativ 220 de instructori angajaţi. Pe baza acestor date vom demara controale, atât la sediul şcolilor, cât şi în trafic. Dacă vom descoperi că şcolile mai lucrează cu instructori independenţi vom aplica amenzi mari, care pleacă de la 4.000 de lei, atât pentru reprezentanţii acestora, cât şi pentru instructori”, a declarat Florin Homiuc, şeful ARR Suceava, precizând că instructorii independenţi îşi pot continua activitatea cu elevii cu care au început şcoala înainte de apariţia noilor prevederi.

 

Instructorii independenţi se pregătesc de grevă

În ceea ce-i priveşte pe instructorii independenţi, aceştia anunţă că se pregătesc de grevă.
Mircea Gobei şi Aurel Piroş, preşedintele, respectiv secretarul Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România, filiala Suceava, au precizat că, din punctul de vedere al sindicatului pe care-l conduc, dispoziţia ARR reprezintă un abuz. În opinia sindicatului, decizia a fost luată la presiunea federaţiilor patronale ale şcolilor de şoferi din ţară, care doresc să creeze un monopol în domeniu.
Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto susţine că ARR nu avea competenţa de a emite o astfel de decizie, prin care se anulează o Hotărâre de Guvern şi un Ordin de Ministru, fiind vorba de o măsură netemeinică şi abuzivă.
Cei doi reprezentanţi ai sindicatului sucevean au precizat că se vor alătura colegilor de la sindicatul Cartel Alfa, care vor protesta vineri în faţa Prefecturii Suceava, ulterior, în capitală urmând a se organiza o grevă a tuturor instructorilor auto independenţi din ţară.

 

Războiul dintre independenţi şi şcolile de şoferi

Breasla celor care se ocupă de pregătirea viitorilor şoferi este împărţită de ani buni de zile în două tabere. Pe de o parte sunt marile şcoli de şoferi, ale căror patroni se plâng să instructorii independenţi le fac concurenţi neloială, percepând tarife mai mici pentru cursanţi, pe fondul faptului că legea este mult prea permisivă şi le permite acestora să funcţioneze cu cheltuieli mici. De cealaltă parte, instructorii independenţi se apără, susţinând că îşi desfăşoară activitatea la fel de legal precum şcolile de şoferi, iar cazurile de care se plâng marii jucători de pe piaţă nu reprezintă generalităţi.
„Există, o ştim şi noi, instructori auto făcuţi la apelul de seară, frizeri, preoţi, jandarmi sau pompieri care desfăşoară această activitate ca un al doilea serviciu. Totuşi, cei mai mulţi instructori independenţi sunt oameni cu experienţă în domeniu, de ani de zile, adevăraţi profesionişti”, şi-a exprimat punctul de vedere Mircea Gobei, preşedintele Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto, filiala Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 80 de instructori auto din judeţ, scoşi pe tuşă .
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 8 voturi
Aproape 80 de instructori auto din judeţ, scoşi pe tuşă1.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei