Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor

Joi, 11 Iunie 2009 (14:21:29)

Ioana Maria Vlas a fost încarcerată, joi, la Penitenciarul de Femei Târgşor din judeţul Prahova, unde va ispăşi pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o în dosarul FNI, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Joi, la o săptămână de la condamnarea sa definitivă la zece ani de închisoare în dosarul FNI, Vlas a fost transferată de la Direcţia Cercetări Penale (DCP) la Penitenciarul Târgşor, unde a ajuns în jurul orei 11.30.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Femei Târgşor, agent principal Claudiu Ştefan, a declarat că Ioana Maria Vlas a fost adusă în această unitate, unde va ispăşi zece ani de închisoare, pentru înşelăciune.

Claudiu Ştefan a precizat că Vlas nu va avea un statut diferit de al celorlalte deţinute.

Imediat după aducerea la penitenciar, Ioana Maria Vlas a intrat într-o perioadă de carantină, conform regulamentului, ceea ce înseamnă că timp de 21 de zile va sta într-o celulă alături de toate deţinutele aduse în această perioadă.

În prezent, la Penitenciarul de Femei Târgşor ispăşesc pedepse un număr de 600 de femei.

Ioana Maria Vlas a fost condamnată definitiv, în urmă cu o săptămână, în dosarul FNI, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au menţinut decizia instanţei inferioare.

Ioana Maria Vlas va executa diferenţa de pedeapsă rămasă după scăderea perioadei petrecute în arest.

Alături de Vlas au mai fost condamnaţi Gavril Bătrân, Mircea Costescu, Mircea Ianculescu şi Ioan Diţă, la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani şi şase luni fiecare. Toţi aceştia au fost condamnaţi pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În cazul lui Gavril Bătrân, instanţa supremă a înlăturat din decizia Curţii de Apel Bucureşti, din 18 iunie 2008, dispoziţiile articolului 1 din Legea 543/2002, care prevede că " se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare până la 5 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amenda aplicate de instanţele de judecată" şi articolului 7, potrivit căruia "persoanele graţiate care, în curs de 3 ani, savârşesc cu intenţie o infracţiune vor executa, pe lângă pedeapsa stabilită pentru acea infracţiune, şi pedeapsa sau restul de pedeapsă rămas neexecutat ca urmare a aplicării prezentei legi".

Prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, Gavril Bătrân fusese condamnat la doi ani de detenţie pentru neglijenţă în serviciu, infracţiune ce a fost graţiată prin ultima lege dată în acest sens.

Marius Andrei a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani şi opt luni.

Ceilalţi inculpaţi din dosarul prăbuşirii FNI rămân cu pedepsele dispuse prin decizia din 18 iunie 2008 a Curţii de Apel Bucureşti.

Ioan Diţă şi Gavril Bătrân, în solidar cu ceilalţi inculpaţi din dosarul FNI şi cu SOV Invest, sunt obligaţi să plătească părţilor civile din proces sumele investite iniţial la fond şi indexate cu rata inflaţiei, începând cu 24 mai 2000.

"Inculpaţii Bătrân Gavril şi Diţă Ioan vor răspunde numai faţă de părţile civile care au subscris unităţi de fond în perioada în care şi-au desfăşurat activitatea infracţională, respectiv 16.12.1997 - 25.05.2000", se arată în minuta deciziei instanţei supreme.

Ioana Maria Vlas, care după prăbuşirea FNI a fugit în Israel, s-a predat autorităţilor în 27 martie 2003, iar în 7 aprilie 2008 a părăsit arestul, fiind judecată în libertate.

Prăbuşirea FNI, în mai 2000, a fost începutul unui scandal cu efecte sociale, economice şi politice, în a cărui soluţionare au fost implicate, la diferite momente, justiţia, Poliţia, Parchetul, instituţiile financiare sau Comisiile de abuzuri ale Parlamentului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei