Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Vor fi făcute două vaccinuri, unul împotriva gripei sezoniere şi altul pentru AH1N1

Joi, 11 Iunie 2009 (20:33:45)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă după ce OMS a ridicat gradul de alertă pandemică la 6, că în toamnă vor fi făcute două vaccinuri, primul pentru gripa sezonieră, iar al doilea pentru AH1N1, precizând că pentru noul virus gripa ar putea fi necesare două doze.

Bazac a precizat că la sfârşitul lunii iulie se va trece la producţia vaccinului sezonier, iar după ce se va hotărî formula pentru noul tip de gripă AH1N1 se va trece la producţia acestuia, astfel ca în 90 de zile ţările care au autorizaţie în acest sens să poată produce vaccinul pentru noul tip de gripă.

Ministrul a precizat că vaccinul pentru noul tip de gripă va avea tot trei tulpini şi că s-ar putea să fie nevoie de administrarea a două doze la interval de o lună una după alta.

"Sunt şapte ţări printre care şi România care au autorizaţie de la OMS pentru producerea noului tip de vaccin după ce tulpina va fi izolată. Nu au fost izolate încă tulpinele acestui virus, se mai fac încă cercetări. Specialiştii declară că trebuie să fim conştienţi de faptul că ne confruntăm cu un virus nou în cazul căruia se mai fac încă cercetări şi, ca urmare, autorităţile pot lua anumite decizii care pot fi schimbate pe măsură ce apar informaţii noi", a mai spus Ministrul Sănătăţii.

Totodată, Bazac a declarat că, potrivit ultimelor informaţii, în Europa sunt în total 1.565 de cazuri de gripă cu virus nou, din care 126 înregistrate în ultimele 24 de ore.

La nivel mondial au fost înregistrate 27.689 de cazuri, din care 1.224 în ultimele 24 de ore.

În România sunt 11 cazuri de gripă AH1N1, din care două au rămas internate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat oficial, joi, declanşarea nivelui 6, de alertă maximă, în cazul epidemiei de gripă AH1N1, ceea ce înseamnă apariţia primei pandemii a secolului XXI, a declarat directoarea organizaţiei, Margaret Chan, relatează AFP.

"Virusul nu poate fi oprit", a subliniat directoarea OMS, Margaret Chan. "Am decis să trecem de la faza 5 la faza 6", a explicat ea într-o conferinţă de presă.

Virusul, de tip nou, se transmite de la om la om, a declarat ea, subliniind totuşi că pandemia este "moderată".

Comisia Europeana (CE) a solicitat sprijin Ministerului Sănătăţii (MS) în urgentarea acţiunilor comunitare pentru găsirea unui vaccin împotriva virusului A H1N1, Institutul Cantacuzino putând să producă şi să înfioleze un vaccin împotriva noului virus, dacă tulpina izolată îi va fi furnizată.

De asemenea, Institutul Cantacuzino are capacitatea de a diagnostica şi confirma infecţia cu noul virus gripal prin metode de microbiologie moleculară.

Institutul este acreditat pentru a confirma virusul gripal atât la nivel naţional, cât şi regional pentru 9 ţări din Europa (Albania, Moldova, Croaţia, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Bulgaria).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Vor fi făcute două vaccinuri, unul împotriva gripei sezoniere şi altul pentru AH1N1.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Vor fi făcute două vaccinuri, unul împotriva gripei sezoniere şi altul pentru AH1N10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei