Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape toate proiectele Ţiriac Imobiliare sunt blocate

Joi, 11 Iunie 2009 (15:30:22)

Ţiriac Imobiliare, parte a grupului Ţiriac Holdings, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a blocat, de la începutul anului, toate proiectele, mai puţin Residenz şi primele două faze din Stejarii, care ar putea fi finalizate în intervalul 2009-2010, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorului.

Proiectul Residenz este dezvoltat de Ţiriac Imobiliare în parteneriat cu compania LBBW Immobilien, deţinută de banca germană LBBW (Landesbank Baden-Württemberg).

Cei doi dezvoltatori au organizat, joi, o întâlnire cu presa la amplasamentul proiectului Residenz din Chitila, în nord-vestul Capitalei.

Cartierul Residenz a fost început în octombrie 2006, iar primele trei etape au fost finalizate în aprilie şi august 2008, respectiv aprilie 2009. Întins pe o suprafaţă de 68.230 de metri pătraţi, ansamblul cuprinde 489 de apartamente, dispuse în 48 de clădiri, cu 3,4 sau 5 etaje. Apartamentele sunt dispuse în 16 variante, au între 2 şi 5 camere şi suprafeţe cuprinse între 66 şi 195 de metri pătraţi.

Proiectul mai include, printre altele, 320 de garaje, o linie de transport - "Resi Bus" -, care leagă complexul de Piaţa Chibrit din Bucureşti, o grădiniţă privată, pizzerie, patiserie, agenţii bancare, o piaţă agro-alimentară şi un lac artificial.

Bjarne Virenfeldt, CEO Ţiriac Imobiliare, a declarat, joi, că proiectele dezvoltatorului, mai puţin Residenz şi Stejarii, au fost blocate în contextul crizei şi ar putea fi repornite la revenirea pieţei, fără să dea însă un termen.

Întrebat despre momentul când ar putea fi repornite celelalte proiecte, el a spus că doar "cei care pot citi într-un bol de sticlă" pot oferi un răspuns.

Potrivit datelor comunicate la sfârşitul anului trecut, divizia de imobiliare a grupului Ţiriac Holdings dezvolta mai multe proiecte de tip rezidenţial, comercial sau mixt, printre care Stejarii - primul club rezidenţial de lux din România, amplasat în nordul Capitalei, Residenz - cartierul german, showroom-uri pentru divizia auto sau mall-urile Civis Center de la Braşov şi Timişoara.

Până în 2010, valoarea totală estimată a investiţiilor Ţiriac Imobiliare urma să atingă nivelul de 900 milioane de euro.

Totodată, în iunie 2008 Ţiriac Imobiliare a anunţat că va începe în 2010 un proiect imobiliar complex în Otopeni, care va avea la finalizare o valoare de piaţă de circa un miliard de euro, prima fază, evaluată la 500 milioane euro, urmând să cuprindă spaţii de birouri, expoziţionale şi un hotel.

Potrivit sursei citate, primele două faze ale proiectului Stejarii ar putea fi finalizate în acest an, respectiv 2010, neoferind o estimare privind cea de-a treia fază a proiectului.

Totodată, cu privire la proiectul Residenz, Virenfeldt a spus că acesta va fi finalizat cât mai repede posibil.

Juergen Reich, Country Manager al LBBW Immobilien, a afirmat că acest proiect, aflat în acest moment în faza 4, ar putea fi încheiat în 2010.

"Nu e niciun motiv de grabă, pentru că avem destule apartamente pe care să le vindem", a spus Reich.

Potrivit sursei citate, au fost vândute până în prezent 150 din cele aproape 490 apartamente, cât va cuprinde complexul la finalizare. Valoarea de piaţă a proiectului este de 70 milioane euro.

Reich a mai spus că 65% din vânzări au fost realizate prin cash, iar restul prin credite, preţurile pornind de la circa 87.000 de euro, până la 270.000 euro, plus TVA.

Compania LBBW Immobilien a anunţat anul trecut că va începe în primăvara lui 2009 un proiect imobiliar mixt, investiţie de 80 de milioane de euro, pe un teren de aproape două hectare în centrul oraşului Cluj-Napoca, care a aparţinut fostei fabrici de textile Flacăra.

Joi, Reich a afirmat că nu poate oferi un termen privind începerea lucrărilor pentru acest proiect.

Întrebat despre Programul "Prima casă", reprezentantul LBBW Immobilien a comunicat că dezvoltatorii nu au luat încă o decizie privind o posibilă participare.

"Am auzit atâtea variante despre «Prima casă», încât nu putem să dezvoltăm o strategie concretă. Când o să fie comunicat rezultatul final, o să putem să reacţionăm", a spus Reich.

Totodată, oficialul Ţiriac Imobiliare a afirmat că acest program este o iniţiativă bună pentru piaţă.

Ţiriac Holdings desfăşoară în principal activităţi pe segmentele auto, imobiliare, leasing şi transport aerian de tip VIP charter.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape toate proiectele Ţiriac Imobiliare sunt blocate.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape toate proiectele Ţiriac Imobiliare sunt blocate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei