Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: OUG privind abrogarea legilor e neconstituţională, vom sesiza Avocatul Poporului

Joi, 11 Iunie 2009 (14:10:47)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că ultima "ispravă" a lui Emil Boc, OUG privind abrogarea legilor adoptate de Parlament, este o cenzură asupra puterii Legislative şi a anunţat că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea actului normativ.

"Ultima ispravă a domnului Boc e OUG, prin care, în mod nemaiauzit Guvernul îşi dă dreptul de abroga legi adoptate de Parlament, de a exerita practic o cenzură a supra puterii Legislative - Parlamentul. Nu e niciun fel de dubiu că e o OUG neconstituţională, noi vom sesiza Avocatul Poporului în legătură cu neconstituţionalitatea unei asemenea măsuri", a spus Antonescu.

El a subliniat că va trebui ca nu numai liberalii să decidă pe viitor dacă se doreşte ca România să fie o ţară democratică şi prosperă sau "terenul de vânătoare al clanului Băsescu şi al complicilor lui şi ai celor din PDL şi PSD".

"Noi avertizăm că, aşa în minoritate cum ne aflăm, în Parlament ne facem datoria şi arătăm că toate aceste lucruri au o legătură, că toţi aceşti oameni , de la preşedintele României, şi reprezentanţi ai PDL şi ai PSD, încearcă să ducă România înapoi şi să anuleze câştigurile pe care România le-a dobândit", a spus Antonescu.

El a menţionat referindu-se la comportamentul actualei puteri că "până şi comuniştii încercau să păstreze nişte aparenţe, care se pare că nu sunt respectate de clanul Băsescu".

În plus, Ludovic Orban a anunţat că sesizarea către Avocatul Poporului va fi trimisă de PNL în cursul zilei de joi.

Actele normative vor putea fi completate sau abrogate şi înainte de data intrării în vigoare, după adoptare, în situaţii temeinic justificate, a decis Guvernul prin ordonanţă de urgenţă.

"În contextul efortului general de reformare a unor reglementări de o deosebită importanță pentru sistemul românesc de drept, se impune cu necesitate consacrarea unor soluții legislative cu caracter general, în sensul ca actele normative să poată fi modificate, completate sau abrogate și anterior intrării lor în vigoare, ca măsură prealabilă, astfel încât adoptarea noilor reglementări și, implicit, abrogarea celor anterioare - în vigoare ori adoptate, însă neintrate în vigoare - să fie riguros efectuate", se arată în ordonanţă.

Documentul introduce astfel o nouă prevedere conform căreia după adoptarea lor, în situații temeinic justificate, actele normative pot fi completate sau, după caz, abrogate și înainte de data intrării lor în vigoare.

Ulterior, Guvernul a precizat că abrogarea sau completarea unor acte normative înainte de intrarea în vigoare este impusă de cazurile din ultimii ani, când s-a constatat că unele documente adoptate, dar neintrate în vigoare nu pot fi aplicate în lipsa instrumentelor necesare sau nu mai reflectă nevoile societăţii.

Legislaţia în vigoare permite modificarea, completarea, abrogarea numai cu privire la actele normative intrate în vigoare.

Consiliul Legislativ a recomandat Guvernului să reconsidere propunerea ca actele normative să fie completate sau abrogate înainte de intrarea în vigoare, arătând că proceduri de acest gen nu există în legile altor state europene şi că prevederea ar trebui restrânsă doar la excepţii, precum Codurile.

Într-un document înregistrat la 5 iunie, la două zile după adoptarea în Guvern a ordonanţei de urgenţă prin care s-a decis că actele normative pot fi completate sau, după caz, abrogate şi înainte de data intrării lor în vigoare, Consiliul Legislativ a transmis Executivului un document în care se referă în detaliu la această procedură.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: OUG privind abrogarea legilor e neconstituţională, vom sesiza Avocatul Poporului.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: OUG privind abrogarea legilor e neconstituţională, vom sesiza Avocatul Poporului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei