Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea a cerut nouă milioane lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru activitatea salvamarilor

Miercuri, 10 Iunie 2009 (17:58:39)

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a solicitat premierului Emil Boc, înaintea şedinţei de miercuri a Executivului, alocarea, prin hotărâre, a sumei de 9 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru susţinerea activităţii salvamarilor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale

Salvamarii din staţiunea Mamaia au anunţat, în urmă cu o săptămână, că nu vor mai interveni pentru ajutorarea persoanelor aflate în pericol de înec, deoarece nu au primit bani de la Guvern pentru desfăşurarea activităţii.

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvamarilor, Adrian Râpă, a explicat că salvamarii nu mai pot fi ajutaţi financiar de către Primăria Constanţa, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, şi aşteaptă fondurile de la Guvern, fiind necesară suma de 900.000 de lei, astfel încât cei aproximativ 120 de salvamari din Mamaia şi Constanţa să îşi poată desfăşura activitatea.

El a afirmat că situaţia este similară şi în celelalte staţiuni de pe litoral.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, declara, în 16 mai, la Neptun, că nu s-a stabilit de unde vor proveni banii pentru plata salvamarillor, de la Ministerul de Interne sau din Fondul de Rezervă, dar că situaţia va fi reglementată şi salvamarii vor fi plătiţi.

"Există o lege care spune că banii vin de la bugetul de stat, dar nimeni nu vrea să-i dea. Toată lumea încearcă să spună că de la celălalt, nu de la el din buget. O să găsim sigur o soluţie ca anul acesta să nu se întâmple ca în anii trecuţi, când nu au fost bani de salvamari", spunea Udrea.

Salvamarii de pe litoral s-au confruntat şi anul trecut cu probleme financiare. În iulie 2008, ei au intrat în grevă japoneză şi au ameninţat cu greva generală din cauza neplăţii salariilor, situaţia rezolvându-se atunci înainte ca salvamarii să se retragă de pe plaje.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea a cerut nouă milioane lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru activitatea salvamarilor.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Udrea a cerut nouă milioane lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru activitatea salvamarilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei