Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control farmacii

Inspectorii sanitari, în căutarea pastilelor de slăbit Super Slim care conţin amfetamină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei loturi dintr-un supliment alimentar pentru slăbit, Super Slim, care conţine un derivat de amfetamină într-o concentraţie care ar interzice comercializarea la liber, este căutat în farmaciile din judeţ de inspectorii sanitari după ce ministerul de resort a trimis o notă, prin sistemul de alertă rapidă, privind compoziţia produsului.
Informaţia a fost lansată ieri, de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, care a arătat că respectivul produs nu poate fi vândut fără reţetă de la medicul specialist deoarece produce dependenţă.
„Aceste pastile conţin sibutramină, un derivat al amfetaminei, substanţă care se eliberează numai în regim special. Inspectorii vor verifica în farmacii cât s-a vândut din acest produs şi care sunt stocurile existente. Persoanele care au achiziţionat deja aceste capsule trebuie să se prezinte la medic, care le va recomanda o schemă de tratament”, a spus Popescu, cu precizarea că pe piaţă există trei loturi de Super Slim cu probleme, de provenienţă chinezească, aduse de două firme din Timiş.

 

De ce este periculos consumul de amfetamină

Amfetamina este un lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central şi a sistemului nervos periferic, ce ameliorează starea de oboseală. În acelaşi timp, amfetamina măreşte viteza de reacţie a corpului, face inima să bată mai repede şi pompează adrenalina în organism.
Pe termen lung, consumul de amfetamină afectează vasele de sânge şi inima, iar persoanele care au deja probleme cu presiunea sângelui sau cu inima nu ar trebui să utilizeze acest produs.
Până în prezent, de pe piaţa din România au fost retrase mai multe pastile de slăbit Super Slim din cele trei loturi incriminate, iar controalele vor continua şi în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii sanitari, în căutarea pastilelor de slăbit Super Slim care conţin amfetamină.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Inspectorii sanitari, în căutarea pastilelor de slăbit Super Slim care conţin amfetamină3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei