Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incidente la un protest al fermierilor la Ministerul Agriculturii, disputa pornind de la o vacă

Miercuri, 10 Iunie 2009 (15:57:57)

Aproximativ 80 de fermieri braşoveni care au pichetat, miercuri, sediul Ministerului Agriculturii din Capitală, au intrat într-o dispută cu echipele de jandarmi care trebuia să asigure desfăşurarea fără incidente a protestului, totul pornind de la prezenţa unei vaci aduse de crescători.

Oamenii de ordine şi protestatarii s-au îmbrâncit, pe motiv că cei din urmă au venit cu o vacă, spre nemulţumirea jandarmilor. Incidentul a durat câteva minute, după care vaca a fost urcată într-o maşină şi dusă din faţa porţii ministerului.

Incidentele nu au degenerat, rămânând doar la nivelul câtorva îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine, după câteva minute de la conflict, protestatarii oferindu-le jandarmilor sticle cu apă rece cumpărate de la un chioşc din apropiere.

Protestatarii, majoritatea crescători de taurine, dar şi cultivatori de plante industriale, şi-au exprimat astfel nemulţumirea faţă de lipsa unui sprijin concret pentru micii fermieri.

"Subvenţiile nu vin niciodată la timp, avem de primit bani şi de anul trecut, însă impozitele ni le iau la zi", se plângea unul dintre protestatari.

Aceştia au întocmit o listă de revendicări, pe care câţiva reprezentanţi ai protestatarilor i-au lăsat-o ministrului de resort.

Printre doleanţele lor se numără acordarea la timp a subvenţiilor, creşterea numărului şi a cuantumului acestora, acordarea de credite cu dobânzi de maximum doi la sută pentru investiţiile în domeniu, subvenţionarea costului asigurărilor pentru calamităţi sau reducerea la jumătate a accizelor pentru combustibilii şi energia consumate în agricultură.

Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe ale ţării au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incidente la un protest al fermierilor la Ministerul Agriculturii, disputa pornind de la o vacă.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incidente la un protest al fermierilor la Ministerul Agriculturii, disputa pornind de la o vacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei