Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bariere ilegale

Răscoală pentru un drum spre sonde private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi săteni din Bogata au ieşit ieri în drum pentru a-şi exprima nemulţumirea vizavi de acţiunea Primăriei Baia. Oamenii spun că le-au fost „furate” suprafeţe de teren pentru a se construi un drum de acces spre zona unde funcţionează sonda unei companii din Ploieşti, care efectuează prospecţiuni.

Reprezentanţii a 14 familii din satul Bogata s-au răsculat ieri împotriva abuzurilor comise de Primăria Baia. Oamenii spun că pe terenurile pe care le deţin legal şi pentru care au primit titluri de proprietate a fost construit un drum de acces pentru o firmă particulară.
În semn de protest, sătenii au amplasat şi o barieră de lemn pentru a interzice accesul autovehiculelor către terenurile lor. Drumul a fost eliberat în două ore, după ce poliţiştii au fost anunţaţi de acţiunea sătenilor.
„De luni de zile umblăm de pomană pe la primărie şi nu ne bagă nimeni în seamă. Primarul nu vine la faţa locului, probabil îi este frică, iar noi stăm şi vorbim singuri, ca proştii”, a spus cu năduf Florin Voicu, unul dintre protestatari.

 

Inginerul agricol, venit să păcălească lumea

În lipsa primarului din Baia, la faţa locului s-au prezentat viceprimarul Traian Cuciorvă şi inginerul agricol Floarea Cucoloş. Deşi are peste 20 de ani de când lucrează la Baia, inginerul agricol părea să-şi fi făcut un scop din a-i dezinforma pe oameni. Iniţial, a afirmat că drumul pe care-l contestă sătenii ar avea statutul de drum comunal. Întrebată ce număr are acest drum comunal, femeia a mărturisit că nu ştie, pentru ca mai apoi să revină şi să spună că este un drum construit de primărie pentru a permite accesul spre sonda de explorare.
„S-a creat drum comunal din 1991, când oamenii au fost puşi în posesie cu pământurile. Acest drum nu s-a folosit până anul trecut”, a fost versiunea iniţială a Floarei Cucoloş.
Apoi, inginerul agricol din Baia şi-a amintit de un schimb de terenuri între unul dintre proprietari şi primărie, schimb efectuat fără nici un act, şi care nu se regăseşte nicăieri.
Mai mult, în titlurile de proprietate primite de săteni, la vecinătăţi nu apare vreun drum comunal, dovadă că acesta nu a existat vreodată.

 

Terenul de sub sondă, închiriat cu 80.000 de lei

Viceprimarul Traian Cuciorvă a recunoscut că situaţia terenurilor este destul de ambiguă şi a mărturisit că singura cale de rezolvare a conflictului este convocarea unei şedinţe a Comisiei Comunale de Fond Funciar, în care să se ia o decizie corectă asupra drumului revendicat de săteni.
„S-a vorbit şi cu reprezentanţii firmei care a închiriat terenul pentru a amplasa sonda şi aceştia au promis că în cursul acestei săptămâni vor ajunge la faţa locului. Se va măsura cât drum este pe teren proprietate privată, iar oamenii vor fi despăgubiţi”, a declarat viceprimarul comunei Baia.
Terenul unde se află sonda de explorare a fost închiriat de Primăria Baia pentru o perioadă de doi ani, iar la bugetul local vor intra 80.000 de lei. Pentru a ajunge la acea zonă, reprezentanţii firmei au creat o cale de acces de circa 1,4 km, dar o parte din teren se află pe proprietăţile private ale sătenilor din Bogata.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răscoală pentru un drum spre sonde private.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Răscoală pentru un drum spre sonde private3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei