Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii au ajuns la un acord cu ministerele, datoriile la buget compensate în cuantumul subvenţiei

Miercuri, 10 Iunie 2009 (17:58:03)

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu fermierii, că problema compensării obligaţiilor fiscale pe care fermierii le au faţă de stat în raport cu subvenţiile pe care Ministerul Agriculturii, prin APIA, trebuie să le plătească va fi rezolvată.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, şi cel al Finanţelor, Gheorghe Pogea, s-au întâlnit, miercuri, cu fermierii şi au discutat problemele cu care aceştia se confruntă şi care au determinat protestele organizate în Bucureşti.

"O problemă ridicată şi spun că Ministerul Finanţelor o poate rezolva se referă la compensarea obligaţiilor fiscale pe care fermierii le au faţă de stat în raport cu subvenţiile pe care Ministerul Agriculturii prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) trebuie să le plătească. Se va debloca acest lucru. Am luat măsurile nu numai pentru agricultori, ci şi pentru alţi furnizori de produse şi servicii care sunt în raport direct cu statul", a spus Pogea.

Ministrul a adăugat că fermierii au solicitat ajutor pentru a putea realiza o producţie integrată - creştere de animale, producţie şi procesare de lapte -, pentru a spori profitul, ei solicitând identificarea unităţilor de procesare oprite.

"Urmează să fie discutată această problemă cu ministrul Sârbu. Vom vedea care sunt reglementările în domeniu astfel ca să nu fie ajutor de stat şi în ce măsură cele două ministere pot sprijini fermierii în achiziţionarea acestor unităţi", a mai spus Pogea.

Fermierii mai solicită şi analizarea legislaţiei privind subvenţiile pe cap de animal, reclamând faptul că sunt mulţi dintre ei care nu mai deţin nu animale şi primesc în continuare subvenţii.

De asemenea, Gheorghe Pogea a anunţat că toate obligaţiile de plată, de 1,12 miliarde de lei pe care Ministerul Agriculturii trebuie să le facă prin APIA vor fi plătite integral până pe 30 iunie.

La rândul lui, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a spus că, miercuri, fermierii au încheiat un protocol cu reprezentanţii Guvernului pentru constituirea unor comisii mixte din care să facă parte reprezentanţi de la Ministerul Agriculturii, ANSVSA şi Finanţe.

Mircea Ciurea, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Taurine din România, a declarat că aceste comisii mixte vor monitoriza calitatea laptelui în judeţele de graniţă.

Ciurea a adăugat că urmează să fie compensate datoriile fermierilor pe care le au la bugetul de stat în cuantumul subvenţiilor primite.

Ministrul Sârbu a precizat, înainte de întâlnirea cu fermierii, că revendicările acestora sunt realiste, dar că şi ministerul are unele constrângeri legate de directivele europene, referitoare la ajutoarele de stat şi cuantumul subvenţiilor.

Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.

Alte câteva zeci au protestat în faţa Ministerului Agriculturii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii au ajuns la un acord cu ministerele, datoriile la buget compensate în cuantumul subvenţiei.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii au ajuns la un acord cu ministerele, datoriile la buget compensate în cuantumul subvenţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei