Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din domeniul energetic au pichetat sediul Ministerului Economiei

Marţi, 19 Mai 2009 (16:20:20)
Aproximativ 100 de sindicalişti din energie au pichetat, marţi, sediul Ministerului Economiei, nemulţumiţi că nu s-au aprobat bugetele agenţilor economici în acest sector în forma convenită cu reprezentanţii ministerului şi pentru că nu au fost finalizate negocierile contractului colectiv de muncă.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", Adolf Mureşan, a declarat, marţi, că a început strângerea de semnături pentru declanşarea grevei în sectorul energiei, fiind deja declanşat conflictul de muncă, şi că, în această perioadă are loc concilierea la Ministerul Muncii.

Federaţiile sindicatele Univer, Energetica, Termoelectrica, reprezentative la nivelul ramurii energie electrică, petrol şi gaze, având membri de sindicat în Societatea Naţională Nuclearelectrica, Termoelectrica şi filialele sale, complexe energetice, SC Hidroelectrica şi filialele sale, SC Electrica şi filialele sale, Transelectrica şi filialele sale vor să în informeze pe ministrul Economiei Adriean Videanu că în cadrul acestor societăţi există un conflict social major ca urmare a nerezolvării mai multor probleme.

"Suntem nemulţumiţi de neaprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale agenţilor economici din sectorul energiei, de nefinalizarea negocierilor privind contractul colectiv de muncă la nivel de ramură ELPEGA (electricitate, petrol, gaz - n.r.) şi de nefinalizarea procesului de internalizare a activităţilor de reparaţii în cadrul unităţilor pe care le deservesc conform termenelor convenite", a declarat Adolf Mureşan.

Sindicaliştii din energie au trimis Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei un memoriu prin care sesizează faptul că unele decizii adoptate ANRE au creat mari prejudicii sectorului şi consumatorilor de energie electrică.

"Există o toleranţă a autorităţii privind lipsa transparenţei prin care se realizează tranzacţionarea energiei electrice pe piaţă, respectiv contractele băieţilor deştepţi. De asemenea nu sunt îndeplinite prevederile legale de a stabili statutul consumatorului vulnerabil şi nici modul de stabilire a tarifelor de distribuţie şi de tarifelor de transport a energiei electrice - respectiv discriminarea între operatorii de distribuţie de stat şi cei privaţi", a subliniat Adolf Mureşan.

Sindicaliştii vor continua pichetarea Ministerului Economiei, în următoarele două zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din domeniul energetic au pichetat sediul Ministerului Economiei.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din domeniul energetic au pichetat sediul Ministerului Economiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei