Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Discuţiile despre demisia mea după raport afectează climatul în care CE va face evaluarea

Marţi, 19 Mai 2009 (16:17:16)
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, după ce a fost audiat de comisia juridică a Senatului pe marginea reformei în Justiţie, că discuţiile despre oportunitatea demisiei sale după raportul CE afectează climatul în care Comisia va evalua România.

Predoiu a evitat să răspundă dacă ar fi sau nu oportună demisia sa de la Ministerul Justiţiei în cazul unui raport al CE defavorabil României, spunând că progresele sau restanţele vor trebui asumate de mai multe instituţii şi persoane.

"Reformele în Justiţie şi mecanismele de cooperare şi verificare reprezintă un sport de echipă. Dacă vom câştiga, vom câştiga toţi, dacă vom pierde, o să pierdem toţi, indiferent cine va fi, în final, penalizat în discursul politic sau în discursul public. Acest lucru va conta mai puţin, ceea ce va conta cu adevărat este să reuşim paşi înainte în reformele în Justiţie", a afirmat el.

Întrebat cine ar trebui să îşi asume răspunderea în eventualitatea unui raport defavorabil, Prediou a afirmat că, dacă va fi o responsabilitate politică, va fi a tuturor celor implicaţi.

"Indiferent ce se va susţine, eu nu sunt de acord că vreo instituţie sau vreo persoană poate să îşi asume succesul unui raport bun sau, dimpotrivă, o singură instituţie sau persoană poate fi blamată pentru întregul eşec. Raportul va arăta nu numai o realizare pe obiective, dar şi pe instituţii", a spus Predoiu.

Ministrul a declarat că obiectivele cuprinse în mecanismul de cooperare şi verificare cu Comisia Europeană (MCV) ţin de competenţele mai multor instituţii, iar după publicarea raportului CE vor trebui analizate performanţele tuturor instituţiilor cu competenţe în reforma sistemului judiciar.

Predoiu a afirmat că rămânerea sa la MJ a fost legată decisiv de finalizarea adoptării codurilor juridice, de continuitatea reformelor cuprins în MCV şi că este firească, după publicarea raportului, o evaluare a tuturor persoanelor şi instituţiilor implicate.

"Rămânerea mea la MJ nu a fost în absenţa unor discuţii legate de premise, condiţii şi mijloace puse la dispoziţie. De la început am exprimat faptul că prioritate, în viziunea mea, sunt finalizarea adoptării codurilor şi rezolvarea carenţelor financiare", a spus ministrul, întrebat dacă ia în calcul demisia.

El a continuat, afirmând că menţinerea sa în Guvern este o opţiune a coaliţiei guvernamentale şi a avertizat că declaraţiile despre oportunitatea demisiei sau demiterii lui afectează contextul în care Comisia Europeană va redacta raportul.

"În ce mă priveşte, am înţeles de prima dată mesajul, nu era nevoie să fie repetat. Ba chiar aş putea spune că astfel de controverse avant la lettre nu pot face decât să afecteze climatul în care se va face evaluarea. Atâta vreme cât Ministerul şi-a demonstrat neutralitatea politică, neluând nicio decizie partizană, nicio poziţie politică, chiar şi atunci când am fost atacaţi politic, păstrând decenţa în dezbateri, neamestecându-ne în atacuri personale, cred că dezbaterile politice sunt de prisos în ceea ce priveşte situaţia noastră la minister", a mai declarat Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Discuţiile despre demisia mea după raport afectează climatul în care CE va face evaluarea.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Discuţiile despre demisia mea după raport afectează climatul în care CE va face evaluarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei