Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

82 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea termică a blocurilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproape o mie de suceveni vor putea beneficia de izolarea termică a apartamentelor în care locuiesc, după ce Primăriei Suceava i-au fost alocate în acest scop, de către Guvern, mai bine de 82 de miliarde de lei vechi.

“Faptul că am reuşit să obţinem fonduri pentru toate cele 31 de blocuri la care au fost finalizate în prima etapă documentaţiile necesare reabilitării termice reprezintă un succes total al eforturilor noastre. Concurenţa este foarte mare, au venit mii de cereri de finanţare din toată ţara”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a dus personal documentaţia la Bucureşti.

În cadrul programului de reabilitare termică a blocurilor, locatarii plătesc doar 20% din costurile lucrărilor, 30% revenind Primăriei, iar 50% fiind bani alocaţi de la bugetul de stat.

 

„Această finanţare este ca un tren care nu trebuie pierdut”

În condiţiile în care preţul de anvelopare termică a unui apartament, conform estimărilor făcute iniţial, porneşte de la 12.300 de lei, ajungând până la 29.600 de lei, în funcţie de mărimea locuinţelor, structura blocurilor şi starea tehnică a acestora, partea care revine locatarilor este de 2500 – 5900 de lei.

“Poate că unora li se pare mult şi au impresia că vor ieşi mai ieftin dacă fac lucrările de izolare termică pe cont propriu. Îi asigur că în nici un caz nu vor ieşi mai ieftin decât ceea ce li se propune acum. Nu vorbim doar de o bucată de polistiren pusă pe faţadă şi o mână de var, ci de izolarea termică a pereţilor exteriori, a terasei blocului, a planşeului de la subsol, cât şi de înlocuirea tâmplăriei”, a precizat Lungu, care e dispus să meargă să discute personal cu locatarii care au nelămuriri.

“Această finanţare este ca un tren care nu trebuie pierdut. Cine nu înţelege asta acum, va regreta mai târziu”, a adăugat edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ.

În funcţie de aprobările finale care vor veni din partea locatarilor, lucrările de reabilitare termică a celor aproape o mie de apartamente vor fi scoase la licitaţie, pentru execuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 82 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea termică a blocurilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
82 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea termică a blocurilor din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cea mai mare abureala trimis de
(19 mai 2009, 15:56:35
daca facem un calcul simplu un apartament cu 2 camere are de izolat in jur de 40-50 m patrati. la 70lei metrul patrat costul total ar fi cam de 3500 lei pentru un apartament cu 2 camere si pana in 4500 la 3 sau 4 camere. asta e pretul real pe care ti-l ia o firma normala.restul de 80 la suta in buzunarul cui intra? asta da japca! bravo lungulet! la o medie de 4000 lei pe apartament ar trebui sa izolezi nu mai putin de ...2125 apartamente ...adica 106 blocuri cu 4 etaje sau 50 blocuri cu 10 etaje , dar nu sunt atitea in toata suceava...si toate calculele astea cu o marja de +10% , ca la foamea de acu un constructor la asa lucrare iti face 5 blocuri gratis
1.1  RE: Cea mai mare abureala trimis de
(19 mai 2009, 16:30:55
ti se pare mult pentru cat se face,izolare,tamplarie,subsol !!!??? daca era scump atunci nu erau atatea cereri,zic bine? oricum sa ma scuzi dar inseamna ca trebuie sa sun la astia cu protectia muncii,nu de alta dar se lucreaza la negru si e periculos pentru trecatori....uuuu,mi-ai dat idei.
2.   Completare trimis de
(19 mai 2009, 15:58:07
nu mai prinzi tu urmatoru mandat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei