Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2009 - Anul XIV, nr. 108 (4094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul mai poate funcţiona doar până în iunie inclusiv cu actualul buget

Marţi, 12 Mai 2009 (16:37:10)
Funcţionarea Senatului cu fondurile existente, în urma rectificării bugetare, mai este posibilă doar până în luna iunie, inclusiv, relevă un memorandum intern al secretarului general al Senatului, Dan Vasiliu.

Conducerea Senatului trebuie să adopte unele măsuri extrem de severe, potrivit unui Memorandum intern al secretarului general al Senatului, Dan Vasiliu, cu privire la măsurile care urmează a fi luate de Senat în perioada următoare prin aplicarea OUG 34/2009, pentru că Senatul nu mai are fonduri pentru funcţionare decât până în luna iunie, inclusiv.

"Din acest memorandum rezultă că actualele resurse şi bugetul existent permit funcţionarea Senatului, inclusiv în luna iunie, urmând ca în luna iulie să solicităm o eventuală rectificare a bugetului României pentru a primi sumele care să ne pună în situaţia să funcţionăm", a declarat marţi, după şedinţa Biroului Permanent, chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

El a mai spus că discuţiile de marţi pe tema documentului intern s-au axat pe necesitatea aplicării unui regim economic restrictiv şi că preşedintele Senatului, Mircea Geoană a insistat ca toate dispoziţiile OUG 34/2009 să fie puse în practică "şi la Senat", fără nicio excepţie.

"Discuţiile au existat pe idea generală că nu aceleaşi măsuri şi nu la acelaşi nivel au fost stabilite şi de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Concluzia care a rezultat a fost că firesc este să se aplice acest memorandum, cu măsurile restrictive referitoare la personal, fonduri, investiţii, dar să se aplice la acelaşi nivel, nu neapărat ca sume, ca măsuri, ca şi la Camera Deputaţilor, fiind necesară existenţa unei coerenţe între măsurile aplicabile la cele două Camere ale Parlamentului", a mai spus Chelaru.

Potrivit documentului, diminuarea bugetului impune aplicarea unor măsuri cum ar fi blocarea posturilor vacante la data de 1 mai 2009 şi a celor care vor fi vacantate până la 31 decembrie 2009, sistarea plăţii orelor suplimentare, anularea premiilor trimestriale, reducerea la jumătate a numărului de colaboratori şi sistarea activităţii lor pe perioada vacanţei parlamentare, anularea diurnei de deplasare în teritoriu pentru ziua de sâmbătă, ca zi nelucrătoare. De asemenea, în aceeaşi categorie de măsuri menite să ducă la diminuarea cheltuielilor Senatului se mai propune reducerea consumului de combustibili şi energie electrică, a cheltuielilor de poştă şi telecomunicaţii, precum şi sistarea reparaţiilor autoturismelor.

Conform ultimei rectificări bugetare, bugetul Senatului a fost diminuat cu 15.361.000 lei, din care peste 10 milioane lei de la capitolul Cheltuieli de personal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul mai poate funcţiona doar până în iunie inclusiv cu actualul buget.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul mai poate funcţiona doar până în iunie inclusiv cu actualul buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei