Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2009 - Anul XIV, nr. 108 (4094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tranzacţii ilegale

Suceveni arestaţi pentru că ar fi golit bancomate din toată Europa, cu carduri falsificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Trei indivizi din oraşul Vicovu de Sus au fost arestaţi preventiv, în noaptea de duminică spre luni, după ce-au fost săltaţi de poliţiştii şi procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu clonarea de carduri şi golirea bancomatelor.

Petru Nistor, fost Calancea, zis „Budău” (33 de ani), Constantin Lucian Costea, fost Niţu, alias „Pârcă” (33 de ani), şi Ioan Pitic, fost Schipor, zis „Nicu Cucoraţ” (37 de ani) au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cei trei au fost încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru un şir întreg de infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, deţinerea şi punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi deţinere de echipamente cu scopul de a servi la falsificarea cardurilor bancare.

Anchetatorii au identificat şi alţi trei complici, tot din zona Vicov, faţă de care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Antidrog (DIICOT) –Biroul Teritorial Suceava au luat măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea de domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat remis de structurile de combatere a crimei organizate, reţeaua falsificatorilor de carduri era monitorizată de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava  încă din februarie 2008, în urma unor date şi informaţii primite de la structurile similare din străinătate.

 

Sute de mii de euro, scoşi din conturile altora   

Ofiţerii de la crimă organizată au aflat că Nistor, Costea şi Pitic s-au constituit într-un grup infracţional organizat cu ramificaţii şi multiple activităţi ilegale de natură transfrontalieră, specializat în comiterea de fraude cu carduri bancare.

„Modul de operare al grupării este următorul: membrii grupului, stabiliţi în Marea Britanie, au intrat în posesia unor dispozitive de „skimming” pe care le montează în fantele de introducere a cardurilor în ATM-uri (n.r.- bancomate) şi cu care reuşesc să obţină date ale unor carduri emise de bănci din această ţară, iar, apoi, cu ajutorul unor dispozitive de scriere şi citire a benzii magnetice, clonează aceste carduri pe carduri blank”, precizează procurorii DIICOT Suceava.

Surse judiciare ne-au mărturisit că membrii grupării au scos sute de mii de euro din numeroase bancomate din mai toată Europa.

Potrivit anchetatorilor,  numărul persoanelor implicate în această reţea este mult mai mare, oamenii legii încercând să le identifice şi să le aducă în faţa instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni arestaţi pentru că ar fi golit bancomate din toată Europa, cu carduri falsificate.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Suceveni arestaţi pentru că ar fi golit bancomate din toată Europa, cu carduri falsificate4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si ce le pasa lor... trimis de
(12 mai 2009, 11:54:46
Din sutele alea de mii de euro scoase din strainatate merg cateva mii la sefii mari sin Politie sau la judecatori si ei primesc 1 an de inchisoare cu suspendare....Si asa traiesc multi ani fericiti! Tare naivi mai sunteti daca credeti ca patesc ceva. Numai ala ce a furat 2 gaini ia ani grei de parnaie...
1.1  RE: Si ce le pasa lor... trimis de
(12 mai 2009, 12:03:12
Tudor nu o zic cu rautate,dar ne pricepem a dracu de bine sa constatam,sa vedem,sa auzim,dar sa nu facem nimic.cati au vazut si s-au dus la organele abilitate sa reclame? cati dati spaga? in primul rand ne trebuie o schimbare de atitudine.din ce vad, majoritatea favorizeaza infractorul in fata politiei in loc sa-l reclame.
2.   Ai dreptate.. trimis de
(12 mai 2009, 12:31:30
Da ,asa e. Nu stiu daca o sa se mai schimbe ceva vreodata in tara asta.
2.1  RE: Ai dreptate.. trimis de
(12 mai 2009, 12:41:34
Buna concluzie...;)Exact asta spuneam si eu...
3.   ... trimis de
(12 mai 2009, 12:56:07
Tudor,ca sa se schimbe ceva trebuie sa fim noi primii care sa ne dorim,apoi sa cerem statului sa aplice legea.unii ies in strada,altii isi cauta singuri dreptatea. uite,propun sa faceti un test. mergeti la magazin,faceti cumparaturile,cereti bonul si o sa vedeti cate priviri va atrageti.mie mi s-a intamplat sa mi se spuna ca sa vin a 2-a zi dupa bon,ori nu aveau casa deschisa.in concluzie cine pierde si cine castiga? statul pierde,iar altii fac evaziune si castiga. cereti-va derpturile fara sa faceti concesii.stiu ca nu are treaba cu articolul,imi cer scuze pt asta.
3.1  RE: ... trimis de
(13 mai 2009, 07:39:42
Corect!Vorba lunga-i saracia omului.Fapte,nu vorbe....Trebuie sa luam atitudine in orice situatie!Spiritul civic cred ca s-a cam stins....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei