Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2009 - Anul XIV, nr. 108 (4094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raportul medical pentru E112, întocmit doar de doctori din spitalul univeristar sau judeţean

Marţi, 12 Mai 2009 (19:40:10)
Raportul medical pentru formularul E112 va fi întocmit de către un medic din spitalul clinic univeristar sau, după caz, judeţean, aflat în relaţie contractuală cu o casă de asigurări de sănătate din România şi nu de către orice furnizor de servicii ca până acum, potrivit unui ordin al CNAS.

Formularul E112 se referă la tratamentul medical al românilor în statele UE.

Casele de asigurări de sănătate la care sunt luaţi în evidenţă asiguraţii eliberează formularul E112 solicitanţilor numai dacă asiguratul îşi transferă reşedinţa pe teritoriul unui alt stat membru UE şi necesită menţinerea dreptului la prestaţiile de boală sau maternitate acordate până la momentul transferului în România sau dacă asiguratul urmează să efectueze un serviciu medical care face parte din pachetul de servicii medicale de bază din România, iar acesta nu poate fi acordat într-un interval de timp necesar în mod normal pentru obţinerea tratamentului respectiv în ţara noastră, luându-se în considerare starea curentă de sănătate a persoanei şi evoluţia probabilă a bolii.

Conform noului act normativ, raportul pentru obţinerea E112 este întocmit şi semnat de către medic, apoi semnat pentru conformitate de şeful de secţie şi, în final, avizat de managerul spitalului.

Potrivit actului, la întomirea referatului se vor detalia "împrejurările de origine extremă cu caracter extraordinar, absolut imprevizibile şi inevitabile, inclusiv împrejurări de natură medicală, care au condus la situaţia de forţă majoră".

Asiguraţii care solicită formularul E112 vor depune la casa de asigurări de sănătate de care aparţin raportul medical eliberat de un spital clinic univeristar care va conţine recomandarea pentru tratamentul în străinătate, dosarul medical din care să rezulte diagnosticul pacientului şi faptul că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat într-un interval de timp normal în nici una din unităţile sanitare din România, precum şi o confirmare scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care să rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical în perioada indicată de solicitant, pe lângă alte acte uzuale precum cele de identitate.

În situaţia în care asiguratul îşi schimbă reşedinţa, acesta va prezenta şi un înscris medical din care să rezulte că deplasarea nu aduce prejudicii stării de sănătate sau primirii tratamentului medical.

Casele de asigurări de sănătate nu intervin în întocmirea raportului medical sau a evaluării medicale a pacientului, conform noului act normativ ele neavând atribuţii în emiterea Formularului E112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raportul medical pentru E112, întocmit doar de doctori din spitalul univeristar sau judeţean.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raportul medical pentru E112, întocmit doar de doctori din spitalul univeristar sau judeţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei