Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2009 - Anul XIV, nr. 108 (4094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MCSI a aprobat proiectul de finanţare a sistemului de prescripţie electronică a medicamentelor

Marţi, 12 Mai 2009 (13:36:56)
Ministerul Comunicaţiilor (MCSI) a aprobat primul proiect de finanţare din domeniul sănătăţii, în valoare de 88 milioane lei, care permite implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică, beneficiarii fiind casele de asigurări de sănătate, medicii, farmaciile şi asiguraţii din România.

Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", având ca beneficiar Ministerul Sănătăţii, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Asistenţa nerambursabilă reprezintă 71 milioane lei din valoarea totală a proiectului care îşi propune îmbunătăţirea calităţii actului medical şi optimizarea costurilor serviciilor medicale.

"Acest lucru presupune monitorizarea în timp real a necesarului şi consumului de medicamente în România, eliminarea erorilor de medicaţie şi a fraudelor din actualul sistem de prescripţie, implementarea unui sistem de control/supervizare a prescripţiei, prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale şi accesul cetăţenilor la servicii de sănătate de calitate", se mai spune în comunicat.

Prescrierea electronică este un sistem care susţine medicul în actul medical de prescriere a medicamentului şi asigură transferul electronic al reţetei către farmacist, realizându-se astfel baza naţională de date pentru înregistrările electronice ale medicamentelor prescrise.

Beneficiarii proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurari de Sănătate, circa 30.000 medici şi 5.350 farmacii care au contract cu casele judeţene de asigurări de sănătate, dar şi cei aproximativ 12.000.000 de asiguraţi în sistemul asigurărilor de sănătate din România.

Aplicarea serviciilor electronice în domeniul sănătăţii include o serie de procese bazate pe aplicaţii web, instrumente, produse şi sisteme, care se adesează autorităţilor sanitare, personalului specializat şi pacienţilor.

"În prezent un număr de aproximativ de 35 de proiecte ale unităţilor sanitare publice sunt în procesul de evaluare în vederea finanţării din fonduri structurale, proiectele fiind depuse în cadrul operaţiunii 4 «Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar» – la nivel local", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MCSI a aprobat proiectul de finanţare a sistemului de prescripţie electronică a medicamentelor.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MCSI a aprobat proiectul de finanţare a sistemului de prescripţie electronică a medicamentelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei