Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Promulgarea Legii 50% - greşeală flagrantă care aparţine în exclusivitate lui Băsescu

Marţi, 5 Mai 2009 (18:10:00)
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu afirmă că promulgarea Legii măririi cu 50% a salariilor profesorilor nu este eroarea întregii clase politice, ci o greşeală flagrantă şi evidentă care aparţine în exclusivitate preşedintelui Traian Băsescu.

"Promulgarea Legii de mărire a salariilor profesorilor nu a fost o eroare a întregii clase politice, ci reprezintă o greşeală flagrantă şi evidentă care aparţine în exclusivitate preşedintelui Traian Băsescu", susţine Călin Popescu Tăriceanu într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Fostul premier a subliniat, conform sursei citate, că scuzele de acum ale preşedintelui României în ceea ce priveşte promulgarea Legii salarizării cadrelor didactice sunt o "încercare de păcălire a românilor" şi o "scuză pentru vina de a fi ajuns într-o fundătură morală fără precedent".

"Preşedintele Băsescu a ales să pună pe primul plan interesul său politic, electoral. Nu l-a interesat niciodată ce este mai bine pentru România pe termen mediu sau lung. A crezut că cel mai important lucru este ca partidul său, PDL, să câştige cât mai multe voturi. Acest calcul simplu a stat în spatele promulgării legii, iar scuzele de acum, afirmaţiile de genul "nu am ştiut ce va urma" nu repezintă decât o încercare de păcălire a românilor, o minciună şi o încercare de scuză pentru vina de a fi ajuns într-o fundătură morală fără precedent", a spus Tăriceanu.

Fostul premier a reiterat că, în calitate de prim-ministru, i-a atras atenţia de nenumărate ori, prin scrisori oficiale, cu privire la imposibilitatea suportării din bugetul de stat a măririi salariilor profesorilor şi a faptului că România se afla în faţa unei crize economice extrem de periculoase.

"I-am adresat scrisori oficiale în 1, 16 şi 22 octombrie 2008 punându-i la dispoziţie date economice concrete şi cifre care arătau faptul că bugetul de stat nu îşi putea permite mărirea salariilor profesorilor cu 50%. Tot în acea perioadă, în calitate de prim-ministru în funcţie, am atras atenţia public cu privire la faptul că întreaga lume este afectată de o criză economică extrem de gravă, iar România nu va putea rămâne la nesfârşit ferită de efectele acestei crize", a apreciat liderul deputaţilor PNL.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că, în opinia sa, "ar fi fost corect şi demn ca preşedintele să-şi asume răspunderea doar în nume personal, eventual şi în numele aliaţilor săi politici din PDL şi PSD care în octombrie-noiembrie 2008 încercau să câştige voturi la umbra semnăturii prezidenţiale puse pe legea salarizării cadrelor didactice", şi nu în numele Guvernului PNL-UDMR.

"Atât eu şi colegii mei liberali, cât şi UDMR am avut curajul de a ne asuma răspunderea în faţa electoratului şi ne-am opus unei măsuri despre care ştiam că nu este decât un exerciţiu de demagogie politică care pune întreaga ţară în pericol. Nu regretăm acest lucru pentru că timpul a arătat deja că România nu ar mai fi putut fi acum guvernată dacă am fi mărit atunci salariile profesorilor cu 50%, aşa cum dorea Traian Băsescu. Dar nu cred că este bine ca preşedintele să vorbească în numele nostru şi al membrilor Guvernului pe care l-am condus, pentru că nu ne reprezintă, nu am avut aceeaşi viziune asupra guvernării, nu am fost de acord cu el şi am spus public acest lucru", a menţionat Tăriceanu.

El a invocat faptul că dialogul Gurvernului Tăriceanu cu preşedintele Băsescu din toamna lui 2008 nu a fost "unul echilibrat", menţionând că nu crede că românii "mai au nevoie de un preşedinte preocupat doar de câştigul politic pe termen scurt, un preşedinte a cărui doctrină politică este demagogia, un preşedinte care crede că populismul poate fi la nesfârşit o umbrelă care să acopere un mandat prezidenţial de 5 ani lipsit de orice realizare politică majoră".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îşi asumă, împreună cu clasa politică, eroarea promulgării Legii salarizării cadrelor didactice, considerând că disputa dintre sindicatele profesorilor şi părinţi şi copii trebuie "mutată" între profesori şi politicieni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Promulgarea Legii 50% - greşeală flagrantă care aparţine în exclusivitate lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Promulgarea Legii 50% - greşeală flagrantă care aparţine în exclusivitate lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei