Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Destui politicieni nu realizează că dezmăţul bugetar din 2008 nu poate fi repetat

Marţi, 5 Mai 2009 (20:20:26)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că în prezent "sunt destui oameni politici care nu realizează că dezmăţul bugetar al anului 2008 nu poate fi repetat".

Băsescu a făcut această afirmaţie la o conferinţă a investitorilor străini în România.

El a ţinut să facă unele obsevaţii în legătură cu situaţia economică, menţionând că starea bugetară actuală are inclusiv cauze politice.

"În acest moment, noi avem un risc major şi el se numeşte risc electoral. Efortul meu consecvent este să conving clasa politică că nu putem repeta erorile anului 2008, erori care ne-au costat enorm", a spus Băsescu.

În acest context, el a menţionat deficitul bugetar excesiv, de 5,3% faţă de 2,6% aprobat şi "cheltuirea iresponsabilă a 3,2 miliarde de euro din Fondul naţional de dezvoltare rezultat în urma privatizării BCR".

Referitor la cei 3,2 miliarde de euro din Fondul naţional de dezvoltare, Băsescu a spus că, dacă aceşti bani nu ar fi fost cheltuiţi în mod iresponsabil, "cu totul altfel am fi privit problema creditelor externe, ar fi fost bani necondiţionaţi pe care Guvernul i-ar fi avut la dispoziţie".

El a adăugat că realizează faptul că "zona fundamentală în care trebuie să punem capăt risipei este sectorul bugetar".

"Instituţiile bugetare ale statului au devenit în momentul de faţă cel mai mare risc pentru relansarea economică", a spus Băsescu.

El a spus că poziţia sa publică va fi aceea de a chema la responsabilitate şi austeritate "indiferent de presiunile politice".

"Sunt destui oameni politici în România care nu realizează că dezmăţul bugetar al anului 2008 nu poate fi repetat", a spus Băsescu. El a adăugat că şi o tentativă de repetare a acestei "iresponsabilităţi bugetare" ar putea duce România la un derapaj consistent.

Băsescu le-a mai spus investitorilor că angajamentul României este să menţină cota unică de impozitare şi să scadă numărul de taxe şi impozite plătite de o companie. "România îşi va menţine obligaţiile faţă de investitori şi instituţiile internaţionale", a mai spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Destui politicieni nu realizează că dezmăţul bugetar din 2008 nu poate fi repetat.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Destui politicieni nu realizează că dezmăţul bugetar din 2008 nu poate fi repetat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei