Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Economiei a cerut companiilor din energie să nu invoce criza ca pretext pentru concedieri

Marţi, 5 Mai 2009 (17:18:05)
Ministerul Economiei a recomandat companiilor privatizate din domeniul energiei să nu invoce criza economică drept pretext pentru reducerea masivă a numărului de angajaţi, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din instituţie.

"Cu siguranţă aceste companii vor încerca să profite de criză pentru a disponibiliza mai mulţi angajaţi decât şi-au propus, pentru că în fiecare an au planuri de restructurare. Deja încearcă să sară peste anumite lucruri. Ministerul Economiei le-a atras atenţia să nu exagereze", au spus sursele citate.

Cele mai mari companii energetice privatizate sunt Petrom, preluată de grupul austriac OMV, şi distribuitorii de gaze naturale Distrigaz Sud şi Distrigaz Nord, cumpăraţi de GDF SUEZ, respectiv E.ON (Germania). De asemenea, cinci filiale de distribuţie şi furnizare a electriciţii au fost preluate de Enel (Italia), CEZ (Cehia) şi E.ON.

La toate aceste companii Ministerul Economiei este acţionar minoritar.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Enel au declarat că, pentru 2009, compania nu a planificat disponibilizări colective.

"Compania implementează, cu acordul sindicatelor, un program pe bază de «pachet social» dezvoltat prin promovarea încetării voluntare a contractului individual de muncă, în condiţiile pensionării anticipate", se arată în răspunsul grupului italian.

Oficialii E.ON au confirmat discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Economiei, dar nu au făcut niciun comentariu privind atenţionarea de a nu exagera cu disponibilizările de personal.

"Reprezentanţii companiilor E.ON din România au participat la o serie de întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Economiei, în cadrul cărora a fost abordat şi subiectul situaţiei ocupării forţei de muncă din România", potrivit grupului german.

E.ON menţionează că va continua procesul de optimizare a activităţilor inclusiv prin "optimizarea structurii organizaţionale, în principal în cadrul companiilor de distribuţie".

"În urma consultărilor cu sindicatele, partenerii noştri sociali, am hotărât prelungirea programelor de plecare voluntară şi de pensionare anticipată. În acest sens au fost elaborate pachete ample şi atractive de beneficii pentru acei angajaţi care doresc să plece prin aceste programe", a declarat directoprul general adjunct al E.ON România Marc-Daniel Buck.

Pe de altă parte, E.ON a anunţat marţi că ar putea opera disponibilizări în masă, din cauza deciziei Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei de a reduce cu 3% preţul gazelor naturale livrate populaţiei la 1 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Economiei a cerut companiilor din energie să nu invoce criza ca pretext pentru concedieri.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Economiei a cerut companiilor din energie să nu invoce criza ca pretext pentru concedieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei